U periodu od 3. maja do 11. juna Merkur zauzima prostor Blizanaca i podstiče nas da više razgovaramo, razmenjujemo ideje, učimo nešto novo, a zabavu pronađemo na kraćim putovanjima, izletima ili kroz ostvarenje novih poznanstava na društvenim mrežama.

Pozvani smo da artikulišemo svoje misli, ‘sredimo’ stanje u svom umu, objasnimo logično, otvoreno izgovorimo ono što jeste kako bi nas drugi bolje shvatili.

U MAJU NAS OČEKUJU POMRAČENJE I KRVAVI MESEC: Evo za koje promene treba posebno da se pripremimo

Ovaj Merkur voli puno pričati, čitati, učiti, znatiželjan je, voli biti informisan, ali ponekad se javlja i površnost jer ga puno toga zanima i želi sve obuhvatiti odjednom.

Igramo se sa rečima, zavodimo intelektom, porukama, izbegavamo dublje razgovore jer nekako nismo spremni zaroniti u težinu stvari.

Dobro je vreme za pohađanje kurseva i edukacija kojima možete poboljšati svoje znanje.

Planiramo putovanja, kupujemo novi računar, televizor ili mobilni telefon, možda čak i prevozno sredstvo.

Postavljamo pitanja, tražimo odgovore. Želimo znati.

Zanimljivi susreti događaju nam se na putu, parkingu, u kvartu u kojem živimo.

KRATAK LJUBAVNI HOROSKOP OD 1. DO 15. MAJA 2021. GODINE: Za Bika dani ljubavi i zadovoljstva, a Raka očekuje obnavljanje bliskosti

Hodajte, vozite bicikl, živite aktivno, vaše će vam telo biti zahvalno jer ćete fizičkom aktivnošću smiriti um, manje razmišljati i bolje se osećati.

Od 29. maja do 22. juna ovaj će Merkur biti retrogradan, pa se naoružajmo strpljenjem jer se okolnosti usporavaju kako bismo jasnije videli ono što je bitno za nas.

Astrolog Julijana Oremović