Nakon burnog punogMeseca u Škorpiji, koje je mnoge poljuljao, stižu nam lakši dani, ali pre toga moramo se malo smiriti i opustiti.

U nedelju, 2. maja, Mesec je u znaku Jarca, te gladno i stoički odrađuje sve što mora. Ali u popodnevnim satima, praviće konjunkciju sa Plutonom, te će se prisetiti nekih situacija kroz koje je prolazio u poslednje vreme.

KRATAK LJUBAVNI HOROSKOP OD 1. DO 15. MAJA 2021. GODINE: Za Bika dani ljubavi i zadovoljstva, a Raka očekuje obnavljanje bliskosti

Ako vas to navede na povećanu emotivnost, prepustite se tome, jer Pluton je prije koji dan krenuo retrogradno i sada samo osvešćuje ono što moramo naučiti da se ne bi ponovile neprijatne situacije koje su nastale jer smo želeli imati sve pod kontrolom. Retrogradan Pluton uči nas da je vreme da za transformaciju obrazaca ponašanja unutar nas samih, kako ne bi ponovno privukli iste situacije.

Kada smo kod priče o kontroli, ovih dana treba imati strpljenja jer Sunce u Biku korača prema egzaktnom kvadratu sa Saturnom što je rezultiralo situacijama u kojima je bilo kašnjenja, promena planova, prepreka, problema i sve to nenadano. Taman kada ste si nešto lepo isplanirali, eto Saturn okreće ploču i kaže da ne može.

Egzaktan aspekt bit će u ponedeljak, 3. maja, pa nemojte previše očekivati od početka ove nedelje tim više jer će i Mesec napraviti konjunkciju sa Saturnom u Vodoliji, pa imamo dva tvrdoglava znaka Vodolija-Bik od koji bi svako da je po njegovom i niko ne želi popustiti. Ali jedna dobra stvar je što nakon toga taj uticaj polako slabi, pa će biti sve lakše.

Mars koji je ušao u znak Raka, i ostaje ovde sve do 12. juna, ne pomaže nam puno da se borimo za ono što želimo. U periodu od 4. maja, pa negde tamo do 16. maja, praviće kvadrat sa Kironom u Ovnu, pa možemo emotivno reagovati na svaku uvredu. Ali ne i agresivno, nego se povlačimo i patimo u sebi, sakupljajući sav bes unutar sebe ili se pak branimo pasivnom agresijom.

Ovaj kvadrat bi se mogao i ispoljiti na nezgodan način unutar porodice gde svoje probleme, koji možda niti nemaju vezesa njima, iskaljujemo na nama dragim ljudima. Nađite zato odušak u sportu ili nekim drugim stvarima, a ne na ljudima. Moguće su i fizičke povrede.

U utorak, 4. maja, Merkur prelazi u znak Blizanca, svoj domicilni znak, pa ćemo odjednom živnuti, a komunikacija će teći lakše, reči će same izlaziti i moći ćemo reći sve što nas tišti.

Ulaskom Meseca u Ribe, gde će boraviti sve do četvrtka, 6. maja, bićemo emotivni, a s obzirom da u četvrtak i Venera iz Bika pravi egzaktni trigon sa Plutonom u Jarcu, ovi dani biće obojeni ljubavlju, strašću, razgovorima o budućnosti, ali i praštanjima.

Veze koje započinju u ovom periodu biće vrlo intenzivne ali i dugotrajne, jer radi se o dva zemljana znaka, Bik (Venera) i Jarac (Pluton) koji žele ozbiljnost, posvećenost i dugotrajnost. Ali oboje mogu biti pomalo posesivni i ljubomorni, ali samo iz jednog razloga, a to je sigurnost, jer oboje žele znati da će partner biti tu još dugo, bez obzira na sve.

U MAJU NAS OČEKUJU POMRAČENJE I KRVAVI MESEC: Evo za koje promene treba posebno da se pripremimo

Kada se sve to lepo dogovorimo možemo se opustiti i slaviti jer kraj nedelje biće predviđen za zabavu. Tada Mesec prelazi u Ovna, a Venera u Blizance, gde pravi kvadrat sa Jupiterom, pa nemojte preterivati u izlascima i žurkama sa puno ljudi.

Ali druženja će tih dana svakako biti i to sa različitim ljudima, jer krilatica za ovaj vikend će biti – što više to bolje. Dobit ćemo poriv za druženja ali i za trošenje novaca. Biće kao da nas je netko pustio s lanca, sad bismo ovo, a sad ono, a ustvari ni sami nećemo znati šta konkretno želimo.

Izvor: Astro portal/Ana Mandić