Mlad Mesec u Biku je idealno vreme da se oslobodimo na novom sveobuhvatnijem nivou i da osećaj slobode protekne našim bićem, celim telom, da oboji ovaj period najlepšim bojama, da sreća i radost budu pokretači i smernice za kurs naših navigacionih sistema koji nas vode ka energiji ljubavi, zadovoljstva, lepote, udobnosti, lakoće za sebe u celosti, kao i za sve druge u našem Univerzumu.

Bik je znak koji voli najduže da živi. On nema tako snažnu vatru kao Ovan, ali Bik je znak koji ume najbolje da troši životnu energiju. Bik energiju troši polako, lagano to radi i sa njom odlično kruži, ipak je ovo znak egzaltacije Meseca, najbrže kružilice našeg univerzuma. Bik je znak kojim upravlja Venera i kada je životna sila u pitanju on želi što više da uživa, samo to ga motiviše. Tek kada u potpunosti poželi užitak koji mu neka “akcija” donosi, on će se polagano pokrenuti. Spor je veoma u angažovanju, ali kad uhvati zalet za ono što hoće, postignuće je zagarantovano.

MESEČNI KINESKI HOROSKOP ZA MAJ 2021. GODINE: Evo koga očekuje ljubav, a kome zvezde donose novac i blagostanje ovog meseca

Ovo je znak gde su Uran i Pluton u padu te stoga bilo koja vrsta rizika ili moranja, naglosti, potiskivanja, promena, transformacije, puštanja, pa čak i evidentnog oslobađanja ovde je nešto što čovek ne želi. Može se reći da mu stresna stanja crpe energiju.

Na nivou fiziologije ovo ume da uspori metabolizam i to je glavni problem za sve one kod kojih je natalno naglašen znak Bik. Sada, u ovom vremenu, Mladim Mesecom u Biku ove osobine traže zaklon, zagrljaj i ušuškanost kod svih nas, izlaze u prvi plan bilo iz nas ili nama bliskih ljudi, u okruženju, bližoj ili daljoj okolini (posebno se aktivira kada postoji preterivanje u hrani, piću, i sl.). Planeta Zemlja jeste u simbolici Bika, Venere iz Bika i sigurni budite da će sve ove prethodno navedene osobine biti manje ili više vidljive pojedinačno, ali veoma izražene ako pogledamo globalno, stanje i događaje na planeti.

Sunce i obožavani Mesec su u zagrljaju u znaku Bik na 21° najpre će se učiniti samo lenjim, ali verujte ovde ima o-la-la etuzijazma i kreativnosti. Ljubav je vodilja koja se spektrom boja koje Venera prima iz Blizanaca zapravo oslikava kao praskozorje, svitanje na nekoj dugačkoj peščanoj obali gde se pogled bori sa nepreglednom pučinom, sa svim najlepšim bojama i nijansama života koje novo jutro može doneti. Poziva nas ovaj mlad mesec da se otisnemo u avanturu zvanu naš život na nov, naš način. Zove nas ova lunacija da pokažemo šta smo to naučili, šta sve znamo, zove da spustimo, prizemljimo svoje ideje, vizije. Da primenimo, da materijalizujemo sebe.

Stepen i Broj 21. astrološki korespondira sa znakom Strelac kojim vlada planeta Jupiter, što energiju sa ascedente još više podržava. Glorifikuje se optimizam, ali i lagano, voljno učenje, sa primenom. Sve liči da je pravo vreme da se energija Bika u nama pokrene. I pokreće se! Strelac na ascedentu takođe daje značajnu sliku istine, pravde, svrhe i prelaska na drugu stranu, oslobađanja, smisla, višeg znanja. Numerološki broj 21. se sastoiji baš od pomenutih aktera Lunacije, Meseca i Sunca, ali takođe u svođenju broj eva dolazimo do broja 3., koji je opet u simbolici Jupitera. Broj 21. jeste broj ISTINE, broj koji kroz razna tumačenja naglašava prisutnost ISTINE KOJA ĆE NAS OSLOBODITI! Saznaćemo mnoge istine, mnoge nedoumice će biti rešene, zagonetke odgonetnute. Ovo je slika prevazilaska na lak način putujući prostranstvima svoje misije, lične istine u pravcu novih ciljeva. Saznaćemo, svako za sebe, intimno, a ujedno i vrlo transparentno DA LI SMO LAICI? - To je onaj što NE ZNA, jer NIJE POVEROVAO DA ZNA.

Šta god da nam se događa ili da prolazimo, najvažnije je kako mi na to odgovaramo, reagujemo. Egzaktan aspekt svetala u astrološkom tumačenju dodaje snagu i veliku energiju, dodaje svest o osećanjima, o emocionalnom uplivu trenutka. Uvek će imati potku uronjenu doboko u odnose, od najbanalnijih crno- belo, dan-noć, do onih bliskijih partnerskih, sve do dubokih ličnih osvešćivanja emocija, najveće slabosti, ali i najveće moći našeg bića, a sve sa idejom prihvatanja i objedinjenja u jedinstvu. Konjunkcija stvara novo seme iz tog odnosa i pruža priliku sada da odaberemo prihvatanje i jedinstvo i iz objedinjene, celovite energije, da zasejemo bolje i kvalitetnije nego ikada do sada. Tako i ovaj Mlad Mesec podiže u prvi plan odnose, a na nama je izbor da odnos prihvatimo, objedinimo ili ne, da tako započnemo novi ciklus uvećani, vredniji za to što smo odabrali.

Fokusirajmo se jasno na to kakve odnose kreiramo, kako odgovaramo, kako reagujemo na ono što otkrivamo, saznajemo, na ono što dolazi u naš život, jer to je ono što nam može povratiti snagu, ojačati nas, uvećati moć..

Dakle, zamislimo ovako, postoji određena energija koja dolazi u našem pravcu, na nama je izbor:

* da je prihvatimo jer je energija, jer je došla do nas i naša je, jer ćemo tako uvećati svoje energetsko polje, a time što je u sebi uvrnemo u osmici, recikliramo, transformišemo i obojimo u svoje boje povećaćemo svoju moć ili

* možemo odabrati da se borimo protiv ili da je negiramo, odbijamo, gledamo preko nišana ili ignorišemo što kao rezultat može dati samo trošenje i umanjenje dosadašnjih energetskih resursa.

Izbor je naš, kako ćemo reagovati na energiju. Taj naš odgovor je najvažniji faktor, bilo da se kroz događaj osećamo krajnje radosno i zadovoljno ili ne, bilo da osećamo podršku izobilja ili ne, bilo da privlačimo super stvari u život ili ne. Sve je u reakciji, u odgovoru, u našem izboru, u toj našoj dubokoj vezi (povezanosti), u tom odnosu koji za sebe ostvarujemo sa sobom kroz date energije, događaje, kroz okolinu ili kroz odnose sa drugim ljudima

Ascedent u znaku Strelac na 4° naglašava energiju pravde i zakona. Snaga izvire iz nas, iz svega oko nas iz prostora, iz vremena za pronalaženje smisla i svrhe, za sagledavanje puta koji smo prešli, proveravanje i podešavanje kursa, svesno sagledavanje zašto je sve ovo dobro! Iz ove perspektive mi postajemo svesni svoje misije, ona postaje naš prioritet, ali i pogonsko gorivo. Odavde se lepo vidi čitava 2021 godina, i dalje, ako se otvorimo. Smisao i svrha svega do sada postaje jasno vidljiva, opipljiva kada je i cilj opravdan, saglediv! Neverovatno vreme je pred nama.

Jupiter na 29° znaka Vodolija u 3. Kući govoriće o sublimaciji mnogih znanja, učenja. O velikom otvaranju, o prihvatanju celovite slike, celovite istine koja se iz fragmenata stvorila i oslobodila u prethodnom periodu. Jupiter kao vladar Ascedenta, ali i 4. Kuće ukazaže veoma jasno na siže, ali istovremeno i na celovitu sliku problema, rešenja dosadašnjih neznanja jer su se bazirala na sekvencama, a ne na celom polju znanja. Sada istina dolazi kao rešenje, i nije da je nismo znali, ali nikada nije bila cela do sada. Prihvatimo ovo znanje, jer nam nudi prevazilazak dogmi, karme, pređačke priče, običaja i učenja koja nam sluše ili više ne služe. Prevazilazak na način sublimacije , stvaranja jednog rešenja za sve. Stvaranje najboljeg od svega postojećeg, dosadašnjeg…