Šta su joni?

Joni su nevidljive čestice koje nose električni naboj. Svi atomi i molekuli imaju elektrone koji cirkulišu unutar tela. Kada atom ili molekul izgubi jedan ili više elektrona, on postaje pozitivno naelektrisan, a kada dobije jedan ili više elektrona, postaje negativno naelektrisan.
Pozitivan uticaj negativnih jona na naš organizam ogleda se u tome što neutrališu slobodne radikale, štiteći time ćelije tela od razarajućih napada slobodnih radikala koji dovode do starenja i bolesti.

Negativni joni se lako apsorbuju kroz pluća i kožu i prenose ih crvena krvna zrnca. Na taj način nam je bolja cirkulacija, a krv šalje više kiseonika i hranljivih sastojaka telu.

Negativni joni apsorbovani u krvi smanjuju glavobolju, mučninu, lupanje srca, umor, apatiju, čak i depresiju i čine da se osećamo živo, raspoloženo i entuzijastično.

Naše telo je naš hram, a hrana koju unosimo odraz je našeg zdravlja. Veliki izvor negativnih jona upravo je hrana i naše telo biće vam zahvalno svaki put kad u hram unesete zdravlje.

Pored voća i povrća, postoje i izvori proteina koji su bogati negativnim jonima. To uključuje bademe, kesten, proso i proteine surutke u prahu. Slanina, govedina, školjke i riba, jagnjetina, jastog, losos, tunjevina, ćuretina… Kada kuvate životinjske proteine, vi zapravo stvarate PH ravnotežu dodavanjem što više sastojaka sa visokim sadržajem negativnih jona.

U zatvorenim prostorima, kao što je frižider, hrana je izložena neravnomernom procesu starenja. Namirnice najduže održavaju svojstva kada se temperatura u frižideru konstatna i malo iznad nule. Napredna tehnologija IonAir u frižiderima stvara idelanu mikroklimu prirodnim procesom, poznatom kao jonizacija. Proces jonizacije uklanja većinu jakih mirisa namirnica kao na primer luk. U sklopu tog procesa, ova tehnologija eliminiše do 95% bakterija koje se nalaze u frižideru i sprečava nastanak gljivica i buđi. Inovativnom tehnologijom IonAir, u frižideru se stvara idealna klima – za zeleniš iz bašte, sireve, buđave sireve, jaja, kolače i paradajz.

Promo Dobro došli u svet nove generacije ION frižidera, koji je ostvaren u saradnji sa prirodom.

Dobro došli u svet nove generacije ION frižidera, koji je ostvaren u saradnji sa prirodom.