Od 19. avgusta 2021. godine Uran, planeta buđenja, oslobođenja i promena ulazi u retrogradnost, gde će ostati do 18. januara 2022. godine. Prvih nekoliko meseci svog retrogradnog putovanja, Uran će se pridružiti Jupiteru, Saturnu, Neptunu i Plutonu, stvarajući snažnu liniju retrogradne planetarne energije.

Kad god imamo retrogradan veliki broj planeta, to može stvoriti efekat usporavanja i učiniti da se osećamo kao da moramo da napravimo neke korake unazad pre nego što potpuno skočimo napred. Dok će većina planeta biti izvan retrogradnosti do kraja oktobra 2021. godine, Uran će ostati retrogradan do sledeće godine. Retrogradni Uran događa se svakih 7 meseci i to je prirodan i normalan deo njegovog ciklusa. Kada uđe u retrogradnost, vraća se svojim koracima kroz kosmičko nebo, ponovo unoseći neke energije koje je filtrirao do Zemlje.

Sa energijom ovog ciklusa možemo se povezati i u svojim životima, pregledajući i osvrćući se na putovanje koje smo prošli u poslednjih 7 meseci. Zapitajte se da li se u poslednjih 7 meseci dogodilo nešto iznenađujuće ili šokantno što vas je primoralo na promene? Da li se u poslednjih 7 meseci dogodilo nešto zbog čega ste se osećali nesigurno ili nesigurno u vezi sa nečim u svom životu?

Kako je Uran planeta naglih promena i preokreta, ovo su oblasti koje je verovatno dodirnuo u vašem životu. Ali, dobra vest je da tokom ovog retrogradnog perioda možemo koristiti ovu energiju da dođemo do daha, procenimo i pogledamo gde smo sleteli. Šok oko bilo kakvih iznenađujućih ili naglih promena može početi da se smiruje, a mi ćemo možda početi da vidimo stvari sa novom perspektivom i jasnoćom.

Možda ćemo takođe otkriti da sve zbog čega smo se nekada osećali nesigurno sada deluje malo izvesne ili ohrabrujuće, omogućavajući nam da pronađemo novu slobodu. Važno je imati na umu da Uran ne samo da uzdrmava naše živote bez razloga, da nas budi i oslobađa ograničavajućeg ponašanja ili obrazaca zbog kojih se osećamo zaglavljeno. Kada je retrogradan, Uran želi da stvari posmatramo na nov način. Želi da promenimo svoju perspektivu kako bismo mogli da pristupimo novom nivou slobode i lako očistimo put za sve ono što treba da nas pronađe.

Izvor: Sensa