Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vazdušni znakovi: kako prihvatiti nesavršen svet

Mitovi nam često otkrivaju ono što ne želimo da znamo o sebi...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mitološke priče, posebno one iz grčke mitologije, u velikoj meri su odredile našu kulturu, a mitovi nam često pokazuju ono što ne želimo da vidimo o sebi.

Vazdušni znakovi moraju da nauče kako da prihvate nesavršenstvo sveta i da se otvore toplini života sa svim njegovim manama.

Vrline Blizanaca, Vage i Vodolije su sposobnost stvaranja ideja i snažan intelekt. Vadušni ljudi žive sa predstavom da svemir mora da bude pravedan i savršen, a da njegove zakonitosti uvek vrede. U njihovim predstavama je sve moguće: idealna ljubavna veza, idealan posao, savršena porodica, idealan politički sistem.

Onog trenutka kada se ideja konkretizuje, kad se spoji sa materijalnim svetom, dobija ograničenja i mane. Da bi izbegli razočarenja, vazdušni znakovi će poželeti da ostanu u svom svetu i da se odvoje od stvarnosti. U svom ponosu i idealima mogu postati hladni i nedodirljivi, vrlo usamljeni.

Uran i Gea

Svake noći je bog neba Uran prekrivao Geu i sa njom stvarao brojno potomstvo. Nažalost, u Uranovim očima su deca bila čudovišna. Sa mržnjom ih je bacao u podzemlje, odričući im pravo postojanja, jureći u nove stvaralačke poduhvate. Uran je neobuzdana stvaralačka energija, koja nije ukorenjena u stvarnosti. Ne vode ga srce, snaga emocija ili saosećanje, nego mentalna vizija koja vidi savršenu sliku onog što bi trebalo da bude.

Nesrećna Gea je uspela da sakrije jedno dete, Kronosa. U borbi na život i smrt, Kronos je pobedio oca. Njegova vladavina je donela zlatno doba, pravila, red i blagostanje. Gea i Kronos su simbol stvarnosti, fizičkog sveta koji ima svoje zakonitosti. Iz sukoba Urana i Kronosa, sukoba stvaralačke ideje i stvarnosti rodila se Afrodita, boginja ljubavi i lepote, ali tim činom su nastale i strašne Furije. Kad stvaralački impuls dobije pravi oblik, nastaje Afrodita - lepota! Ali kada ugušimo svoj stvaralački nagon, podređujući ga pravilima koja ponekada mogu biti previše kruta, pa čak i besmislena, rizikujemo nastanak strašnih frustracija. To su Furije, žene ptice koje simbolizuju zavist i osvetu.

Ideje i stvarnost

Blizanci, Vaga i Vodolija moraju da nauče praktično da koriste svoje snažne mentalne energije i mnogobrojne ideje. Kao što Afrodita, prelepa boginja ljubavi, označava rađanje novih ideja uspešno utelovljenih u stvarnosti, tako i pripadnici vazdušnih znakova mogu da zagreju svoje srce, spuste se u stvarni svet i u njegovoj nesavršenosti pronađu lepotu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj