Načini na koje možemo izraziti kreativnost su različiti i jedinstveni, baš kao što je to i svaka ličnost.

Kreativnost nije rezervisana samo za umetnike. Svakoga jutra dok biramo boju odeče koju ćemo obući, možemo biti kreativni.

Svako od nas je kreativan, samo je način izražavanja različit. Astrologija nam pomaže da shvatimo motivaciju kreativnog izražavanja u zavisnosti od astrološkog znaka. Iako su emotivna i psihička energija pokretači svih kreativnih procesa, svaki astrološki znak ima specifičan pristup, razlog i način izražavanja.

Brz i aktivan um pripadnika vazdušnih znakova stvara obilje ideja. Te ideje su motivacioni pokretac kreativnosti. U objektivnom svetu ideja moguće je stvoriti savršenstvo, a energije razuma i logike stvaraju red. Zato Blizanci, Vaga i Vodolija vole sklad i simetriju.

Osetljivi su na lepotu u svemu što stvaraju. Njihove kreacije su uvek pune simboličkog znacenja jer im je važno da prenesu i određenu poruku.

Sklonost lepoti i simetriji daje im dobro oko za likovne umetnosti i arhitekturu. Važan je sklad proporcija, a vazdušni znakovi uživaju otkrivajući simboliku u umetnosti. Ne beže od apstraktnog izražavanja, mada cene klasične vrednosti. Pripadnici vazdušnih znakova su vrlo komunikativni, pa kreativnost lako izražavaju rečima, posebno Blizanci.

Pisanjem proze, poezije ili govorništvom najlakše mogu da prenesu ideje.

Vole da se oprobaju u dekoru enterijera svog životnog prostora, pa cak i da sami oblikuju delove nameštaja, a rado izražuju keramičke predmete i ukrase za dom. U tome prednjači Vaga.

Vodolija je originalna, sklona svemu što je avangardno. Uživa u organizaciji večeri poezije ili izložbi, voli da ucestvuje u performansima sa većom grupom ljudi. Vazdušni znakovi su vrlo društveni, pa njihova kreativnost dolazi do izražaja u organizaciji različitih društvenih događanja.

Večera za prijatelje uz vino, muziku i zanimljive razgovore je izraz njihovog društvenog umeca i spontan kreativni proces.