Tokom prvih 17 dana oktobra meseca Mars će biti u znaku Strelca, a uz konstantnu podršku vatrenog Jupitera iz znaka Lava i vatrenog Urana, bićemo spremni na akciju. Optimizam će biti izražen kod mnogih više nego inače i baš takav stav može nas pokrenuti da podučavamo druge ukoliko je to profesija kojom se bavimo, te da treniramo, putujemo i svakako u tom smislu možemo dobiti pozitivan odgovor iz inostranstva ili vezano za inostranstvo (ukoliko čekamo).

Cvetaju profesije vezane za sport, ali i istraživanje, naučna oblast, profesura, pisanje. Uz podršku Urana, period je plodan svim trenerima, jer učenik savršeno usvaja znanje i postiže uspeh, prvak je u svojoj kategoriji, u svojoj disciplini, pa ne štedite svoje vreme u ovom periodu, ukoliko ste trener ili profesor maksimalno se posvetite svom učeniku jer je momenat kada, onoliko koliko su naučili, upravo taj svoj maksimum učenici mogu pokazati na bilo kom takmičenju.

Svakako mnogo uspeha u poslu u toku oktobra meseca imace svi mašinski inženjeri, elektroinženjeri jer će mnogi dobiti nadahnuce da konačno sprovedu u delo neobične sprave, narocito izume koji će mnogima olakšavati posao. Neurohirurzi posebno mogu biti uspešni u pomenutom periodu, a naročito je izražena preciznost kada su u pitanju operativni zahvati i mogućnost da neki zdravstveni problem rešite na neki potpuno drugačiji, da ne kažem moderan način, kao što je na primer laserski hiruški nož. Razmišljajte u tom pravcu u ovom periodu.

Za sve one koji su proteklom periodu upoznali nekog novog, upravo 23. oktobar može znaciti novi početak, kada će strastvena Venera iz znaka Škorpije dotaknuti Mesec u istom znaku, a u trigonu sa Neptunom. Savet astrologa vam sada nije potreban. Vodite se svojom intuicijom, jer je prilično jaka, te svojim snovima o idealnoj ljubavi, verujte u sebe i svoja osećanja i nećete pogrešiti.