Pun Mesec u septembru biće u znaku Riba, a naziva se još i Mesec Žetve, jer se u ovim danima ubiraju mnogi plodovi. Ovo je najbliži pun Mesec jesenjoj ravnodnevici, nagoveštava novu sezonu. Oslobađamo se prošlosti i sa radošću prihvatamo i glimo ono što je pred nama.

Ova lunarna faza je savršena za odmor, pauzu, resetovanje, sanjarenje. Imaćemno osećaj da se napetost i nevolje ublažavaju - bićemo spremni da pronađemo unutrašnji balans. Pošto je u znaku Riba, značajno će uticati na emocije, a dešava se istovremeno i kada retrogradni Merkur započinje svoj hod. Zato ćemo morati da usporimo, razmotrimo planove, presložimo kockice u svojoj glavi i sačekamo neki novi period za nagle promene.

Saznajte na koja 3 horoskopska znaka će najjače uticati pun Mesec u Ribama od 10. septembra:

BLIZANCI

Možda ćete osećati da ste pod pritiskom i želećete da stvorite dobar utisak, da se drugima dopadnete. Sada možete nešto da promenite u vezi sa svojim poslom i karijerom. Energija Riba često zamagljuje stvarnost i pokreće maštu, pa sada možete naučiti da se oslobodite iluzija ili očekivanja drugih kada je u pitanju vaša reputacija. Pun Mesec podstiče Blizance da naprave neke krupne poteze u životu, ali sada i nije najbolje vreme za to, jer smo pod uticajem retrogradnog Merkura. Sada je najbolje da se što više smirite i osećate prijatno i bezbedno, uskoro će doći vreme za veće korake.

DEVICA

Pun mesec u Ribama utiče na vaše odnose. Možda ćete otkriti da se nekadašnje romantične veze ili prijateljstva koja su trebala biti deo prošlosti na neki način ponovo pojaviti u vašem životu. Moguće je i da će neki odnosi biti na testu, da ćete proveravati svoju relaciju sa drugim ljudima. Ova lunacija vas podstiče da napustite osećanja besa i ljutnje koji vas sprečavaju da popravite stvari i krenete dalje. Moguće je da ćete početi da sumnjate u poverenje nekih ljudi, ali uskoro ćete saznati istinu.

RIBE

U ovom periodu najviše ćete se baviti sobom i svojim vlastitim bićem. Ovaj pun Mesec obasjava vaš osećaj sebe, ali sa Suncem i Venerom - planetom ljubavi - oboje stacioniranim u vašoj kući veza, vreme je da se usredsredite na svoje odnose. Vaše emocije mogu biti burne i zbog toga ćete se osećati mnogo osetljivije nego inače. Vaša emocionalna ranjivost izlazi na videlo. Ne sputavajte i ne potiskujte osećanja - dozvolite im da isplivaju na površinu. Setite se svojih starih veza ioz prošlosti, šta ste iz njih naučili? Neke lekcije će vas sprečiti da napravite ponovo iste greške.

Izvor: Sensa