Koji su idealni rituali za opuštanje, sreću i zadovoljstvo vazdušnih znakova Zodijaka, otkriva nam astrološkinja Senka Ljubić. Za Blizance, Vagu i Vodoliju to su rituali negovanja uma.

Glavna obeležja vazdušne energije su pokretljivost, lakoća, sveprisutnost, znatiželja, nemir i sloboda. Zato svi vaši mali rituali za veliko opuštanje moraju da sadrže nešto novo i uzbudljivo, nešto iznenađujuće što će podstaći vašu maštu, zaposliti um i probuditi unutrašnju zaigranost i znatiželju. Ne umara vas vreva društvenih okupljanja, ali nemojte da preterate sa druženjima. Vreva vaših misli jednako je intenzivna i treba joj posvetiti više pažnje. Odvojite svakog dana malo vremena kako biste zapisali svoje misli. Ako niste skloni pisanju, vredi pokušati, jer pisanje je odličan način da osvestite svoje mentalne procese i teme koje vam se vrte u mislima.

Možda redovno vodite dnevnik, svakodnevno zapisujete snove, pišete pesme ili prozu, ali uvek ima mesta da probate nešto novo: karte tarota, anđeoske karte ili neke druge maštovite divinacijske karte doneće vam željeno uzbuđenje. Uvedite mali ritual u kojem ćete svakog dana otvoriti tri karte i tokom dana razmišljati o njihovim porukama. Za smirivanje hiperaktivnog uma kakav je vaš uvek je korisno meditirati. Nakon što svaki dan sednete dvadesetak minuta na mirno mesto kako biste utonuli u sebe, postajete svedok vlastitih misli i postižete veću svesnost i smirenost. Ali vaša nemirna narav možda će se bolje snaći meditirajući tokom šetnje, jer meditacija u pokretu kao da je stvorena za vas.

Korisna je i praksa tihovanja koja se u jogi zove mauna. Istražite šta se događa u vašim mislima tako što ćete svakodnevno na sat vremena da prekinete verbalnu komunikaciju. Ako živite sami, pa inače ne govorite previše, isključite televizor ili radio i provedite sat vremena u tišini. Telo ćete opustiti i osvežiti uz pomoć mirisa eteričnih ulja koja otvaraju disajne puteve, tehnika disanja kao u jogi i puno spavanja.

Eterična ulja: eukaliptus, bergamot, mirta.
Hidrolati: lavanda, nana, matičnjak.
Čajevi: lipa, zova, limunska trava.
Nakit i kristali: ametist, prozirni kvarc, akvamarin, zeleni žad, nakit od svih vrsta materijala.

Izvor: Sensa