Kada ste se poslednji put zapitali – šta mi treba? Ko sam ja van svih mojih uloga? Kako mogu da zadovoljim svoje potrebe?

Horoskop za Pun Mesec koji nas očekuje u nedelju, 9. oktobra u 21:55 u 16 stepenu Ovan, postavlja nam upravo takva pitanja. Na jednoj strani su drugi ljudi, naši odnosi, uloge koje igramo u svakodnevnom životu, a na drugoj strani smo mi lišeni uticaja i očekivanja drugih. A kada pogledamo sebe i svoj život, nevezano za ono što nas definiše u spoljašnjem svetu, postavlja se pitanje ko sam ja i šta mi je potrebno da bih bio srećan?

Blizina Meseca i Hirona pokazuje nam naše slabosti, ali i našu snagu. To nam pokazuje bol koji nismo zavapili. Krivica koju osećamo u solarnom pleksusu. Daje nam hrabrost da se izlečimo, hrabrost da kažemo 'ne' svima i svemu što nam stavlja teret koji nije naš, a mi ih tako često spremno prihvatamo da bismo bili potvrđeni, voljeni, prihvaćeni.

I tereti su sve veći, a mi sve umorniji. I sve manje se osećamo voljenim, a sve više dajemo. Vreme je da se vratimo sebi. Odmaknimo se na neko vreme od svega i stavimo sebe u centar naših života. Prolazeći kroz ovaj proces obnavljamo svoju energiju, postajemo bolji prema sebi, a onda drugima dajemo više zadovoljstva i zdravlja.

Vreme je da redefinišemo sebe. Ojačajmo svoju volju. Skinimo maske i zagrlimo se. Nalazimo ravnotežu između zdrave individualnosti i kompromisa.

Šta ćete stvoriti u svom životu?

Koja vas veza muči i niste spremni da se promenite? Suočavanje je ponekad najzahtevnije. Ali tu sve počinje. Blizina Sunca i Venere u Vagi nameće pitanje – šta je za vas ljubav? Kako biti zadovoljan u vezi?

Mars kao vladar ovog punog Meseca je u Blizancima u izazovnom aspektu sa Neptunom. Koje nas iluzije udaljuju od stvarnosti? Gde spuštamo nogu? Koga lažemo? Nemamo vremena za izgovore koji nas drže na mestu. Nemamo vremena za duge priče, one vode u još jedan ćorsokak

Sada biramo šta nas poboljšava, leči i jača i motiviše da budemo bolji prema sebi, bolji prema drugima. Ako isti ključ gurnete u novu bravu, vrata se neće otključati. Promena se neće desiti.

Sve počinje od tebe. Šta ćete roditi u svom životu? Život vas zove...