Već 7. aprila Merkur počinje da ulazi u stepene svoje retrogradne petlje u znaku Bika, što će sve nas naterati da se pozabavimo temom samopoštovanja, ishrane, finansija i ličnih vrednosti. Tek do 15. maja situacija u vezi sa ovim pitanjima će se manje-više razjasniti ili razviti, što znači da ćemo svi proći kroz lekciju strpljenja i traganja za nekom vrstom smisla. Tokom ovog perioda događa se i pomračenje Sunca u znaku Bika koje, a do 2025. godine u ovom sazvežđu je Uran – planeta napretka. Retrogradni Merkur od 21. aprila do 14. maja će sve nas naterati da se vratimo i razumemo sebe, svoje vrednosti, svoje prioritete.

Saznajte kako je retrogradni Merkur povezan sa svakim horoskopskim znakom prema astrološkinji Juliji Lifanovoj:

Ovan

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru finansija, samopoštovanja i uopšte kako distribuirate svoju energiju. Prvo, može vam se vratiti novac koji je negde zapeo (vratiti dug), a drugo može doći bivši poslodavac ili osoba koja u velikoj meri utiče na vaše samopoštovanje. Takođe, tokom ovog perioda bavićete se time koliko cenite sebe – moraćete da se vratite u prošlost da biste razumeli kako je današnja situacija povezana sa onim što ste sami pustili u svoj život. Moguće je da ćete razmišljati kako da poboljšate svoje finansije. Uvid će se odnositi na vaše finansije i samopoštovanje.

Bik

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru izgleda, tela i imidža - možete napraviti neke promene na sebi. Razmišljaćete o ishrani, imidžu i načinu na koji se predstavljate. Merkur vas takođe može podstaći da ponovo promenite neke svoje životne stavove. Uvid će se ticati vas - vašeg izgleda, pozicioniranja i ranga.

Blizanci

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru podsvesti, sna, iluzija i onoga što pokušavate da ne primetite u svom životu. U svakodnevnom smislu, može vam dati put do mesta gde ste već bili, kao i baviti se nekim starim temama. Tražite neku vrstu odgovora, postajete pažljiviji prema onome što se dešava, imate jasnije uvide. Budite pažljivi prema svojim snovima i možete otkriti neke nove tajne.

Rak

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru prijatelja, tima i istomišljenika, što znači da ćete početi da komunicirate sa onim ljudima sa kojima ste ranije radili ili živeli. Na primer, biće sastanak sa drugovima iz razreda ili bivšim kolegama. Takođe, ovaj sektor na vašoj mapi je odgovoran za vaše ambicije i snove: kao da ćete analizirati koliko ono što želite za sebe u budućnosti korelira sa vašim vrednostima. Na primer, razmišljali ste o preseljenju u drugu zemlju ili da radite u novom timu, ali verovatno niste sve završili na starom mestu. Takođe će biti promena u odnosu sa prijateljima - neko se može vratiti iz prošlosti, ili ćete sami otići u posetu prijatelju.

Lav

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru karijere - činiće vam se da preispitujete svoje ciljeve, dostignuća i profesionalne zadatke. Ili ćete morati ponovo da registrujete neke dokumente na poslu zbog činjenice da imate unapređenje ili samo promenite poziciju. U psihološkom smislu, imaćete analizu svog cilja u životu – gde težite, šta želite i koju visinu ste spremni da podignete. Ovo je period kada treba da proverite svoj kompas, posebno u karijeri.

Devica

Retrogradni Merkur će biti u vašem sektoru putovanja i obrazovanja: prvo, možete da odete na mesto gde ste već bili i to će u velikoj meri proširiti vaš pogled na svet. Što se tiče obrazovanja, možete proširiti svoj pogled na svet. Moguće je da vas čeka ponovni ispit ili ćete morati da dokažete neko svoje znanje u praksi. Retro Merkur će "razbiti" granice vašeg pogleda na svet – kao da je vreme da odete dalje, malo iza horizonta. Uvid je povezan sa širenjem pogleda na svet.