Sezona Bika2023. počinje 20. aprila, što znači da je njen početak postavljen tačno između ultra moćnog pomračenja Sunca i mlad Mesec u Ovnu i retrogradnogMerkura. Sva ova energija pomračenja i retrogradnosti će začiniti prizemljenu, zemljanu sezonu Bika, vodeći nas da transformišemo, probudimo i pomerimo svoje živote u višem i usklađenijem pravcu.

Sezona Bika takođe donosi pomračenje Meseca 5. maja u znaku Škorpije. Ovo Pomračenje sadrži neke moćne i lične energije koje će nas podsticati da se posvetimo sebi i svojim emocijama. Nečemu može doći kraj ili ćemo možda morati da napustimo veze, uverenja ili navike koje nam više ne služe, ne donose nam dobro.

Saznajte šta mesečni horoskop od 20. aprila do 20. maja predviđa vašem znaku tokom vladavine Bika:

Ovan

Sezona Bika počinje tačno kada i pomračenje Sunca mladog Meseca u Ovnu. Mogu se pojaviti nove prilike. Dok se približavate pomračenju punog Meseca u Škorpiji 5. maja, finansijska pitanja mogu doći na razmatranje. Ovo je dobar trenutak da dovedete svoje finansije u red, posebno u vezi sa investicijama ili dugovanjima. Energija ovog pomračenjapunogMeseca mogla bi da bude prilično intenzivna i dok problemi sa novcem mogu biti na stolu, možda ćete samo osećati kako mnogo emocija buja ispod površine. Ako ovo rezonuje, obavezno odvojite vreme da kopate duboko i otkrijete šta vas zaista muči. Ovde postoji potencijal za neka otkrića. Merkur će takođe biti retrogradan tokom sezone Bika od 21. aprila do 14. maja. Merkur može da stvori efekat usporavanja, ali je odlično vreme da nastavite da radite na svim onim projektima koje ste započeli, ali još niste završili. Jupiter, planeta ekspanzije i obilja, takođe će biti na vašoj strani, pomažući da proširite svoju viziju i iskoristite prilike na putu.

Bik

Ovo je velika sezona za vas, ali Sunce je u vašem uglu i omogućava vam da sijate! Vaša sezona počinje na kraju pomračenja Sunca, što je možda donelo neke iznenađujuće informacije ili nova otkrića. Pomračenja imaju tendenciju da donose sudbinske događaje koji nas guraju dalje na putu naše duše. Razmislite o najvišoj viziji za sebe, a zatim postupajte da se to ostvari. Možda ćete osetiti određeni intenzitet kako se kreće ka pomračenju Meseca 5. maja. Ovo je malo izazovnije pomračenje i mogao bi da dovede do kraja nečega sa čime ste radili poslednjih 18 meseci. Ovo pomračenje Meseca takođe može da izazove probleme u vezi, vodeći vas da se fokusirate na svoje veze sa drugima, ili alternativno, možda ćete naći nekoga ko se oslanja na vas za podršku. Samo budite jasni sa svojim granicama i sve će biti dobro. Merkur će biti retrogradan većeg dela sezone i u svom znaku, što znači da ćete snažno osetiti efekte. Retrogradni Merkur u vašem znaku može stvoriti mentalnu maglu i navesti vas na razmišljanje o prošlosti. Ne možete promeniti prošlost, ali možda postoji nešto što možete naučiti iz nje. 16. maja, Jupiter, planeta ekspanzije, obilja i srebrnih obloga prelazi u vaš znak, omogućavajući vam da požnjete blagodati njegove srećne energije! Imati Jupitera u vašem znaku može proširiti vaš život na nove i zanimljive načine.

Blizanci

Posle vatrene vreline sezone Ovna, sezona Bika donosi prizemljeni sporiji tempo. Merkur, vaša vladajuća planeta, postaće retrogradna početkom sezone 21. aprila, vodeći vas da saberete svoje misli i možda razmislite o putovanju. Ovaj reflektujući prostor bi trebalo da bude dobrodošla promena u brzom tempu poslednjih nekoliko nedelja, pa se pobrinite da očistite misli i koje više ne morate da držite. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja može da vas podstakne da preispitate kako ste odlučili da provedete svoje vreme i kojim projektima želite da posvetite svoje vreme. Ovo je tema koja traje već neko vreme, ali ovo pomračenje ukazuje na prekretnicu ili možda prelaznu tačku u kojoj možete delovati na ono što zove vaša duša. Pošto je ovo pomračenje punog Meseca, možda ćete morati da odustanete od jednog ili dva projekta. Takođe može biti da se projekat na kojem ste radili neko vreme prirodno privodi kraju, omogućavajući vam da pređete na nešto drugo. Energija sezone vas takođe podržava da se nagradite za sav vaš trud! Napravite pauzu, rezervišite spa dan i isključite svoje uređaje. Učinite ono što vam najviše opušta i uživa. Sezona Bika je sve o zadovoljstvu, ali put zadovoljstva može brzo dovesti do preteranog uživanja ili davanja prioriteta kratkoročnim dobicima u odnosu na dugoročne. Imate oštar um, ali samo vodite računa o tome dok putujete kroz sezonu, posebno kada je u pitanju fokusiranje na svoje prioritete. Sezona Bika je sve o zadovoljstvu, ali put zadovoljstva može brzo dovesti do preteranog uživanja ili davanja prioriteta kratkoročnim dobicima u odnosu na dugoročne. Imate oštar um, ali samo vodite računa o tome dok putujete kroz sezonu, posebno kada je u pitanju fokusiranje na svoje prioritete.

Rak

Pomračenje Sunca 20. aprila je moćan za vas, i dok počinjemo sezonu Bika, možda ćete jahati na talasima visoke vibracije. Ovo pomračenje Sunca takođe može pokrenuti misli o vašoj svrsi. Možda ćete se osećati pozvanim da promenite pravce, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Ili, alternativno, možda samo razmišljate kako da stvorite više smisla iz svoje svakodnevne rutine. Ovo pomračenje otvara vrata, pa postavite neke namere i vidite šta će doći. Dok počinjemo sezonu Bika, retrogradni Merkur može stvoriti mentalno sporu energiju, ali ovo može biti dobro! Kada se osećamo mentalno tromo, pozvani smo da uđemo unutra i radimo sa svojim intuitivnijim čulima, a to može biti veoma moćno, posebno za vas. Vaša intuitivna čula će verovatno biti izuzetno oštra tokom ovog vremena i mogu vas voditi da skinete slojeve koji vas sputavaju kada je u pitanju da živite svoju svrhu ili da pronađete ono značenje za kojim žudite. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja donosi veliku energiju. Ako ovo osećate, to može biti znak da preuzimate previše ili da možda ne izdvajate dovoljno vremena za zadovoljstvo i zabavu. Mesec je vaša vladajuća planeta, tako da ćete uvek snažno osećati energiju pomračenja, ali ovo je dobro vreme da stvorite više ravnoteže u svom životu. Ovde postoji šansa da se pojavi dublja ljubav,

Lav

Blisko ste povezani sa energijama Sunca. Ovo pomračenje tehnički pada u sezonu Ovna, ali će se njeni efekti preliti u sezonu Bika, koja počinje dan nakon pomračenja. Pomračenje Sunca u Ovnu može vas videti da putujete u inostranstvo, ili će vam se možda otvoriti nova prilika koja će proširiti vaš način razmišljanja. Ovo pomračenje će otvoriti vrata, ali i vama se čini da otvara um. Upoznaćete se sa novim ljudima. Sa vašim umom koji se širi na nove nivoe, videćete da ovo curi u sve oblasti vašeg života. Menjate način na koji razmišljate i ono za šta verujete da je moguće, a promene će uslediti zbog toga. Ovo pomračenje Ovna je deo novog ciklusa sa kojim ćemo raditi do 2025. godine, tako da će biti potrebno vreme da ova ekspanzivna energija promeni i transformiše vaš život. Iako imate ovu neverovatnu ekspanzivnu energiju koja se razvija zahvaljujući pomračenju, Merkur je retrogradan od 21. aprila nadalje. Retrogradni Merkur može da izoštri našu intuiciju, ali i da stvori mentalnu maglu. S obzirom da se vaš um po prvi put otvara novim nivoima, može biti zbunjujuće znati šta da mislite, kako da postupite i koji je najbolji način da krenete napred. Ako se osećate neodlučno tokom sezone Bika, polako. Biće vam korisno razmišljati o dugoročnom planu i preduzeti male, metodične i praktične korake. Trka napred možda neće ići u vašu korist pod ovom energijom. Kada stignemo do maja, dočekuje nas pomračenje Meseca u Škorpiji. Ovo pomračenje Meseca ima intenzitet i može da izazove duboke emocije koje treba da se pojave i izađu da bi se razjasnile. Vaš dom i porodični život mogu biti u centru ovog pomračenja, ali to je prilika da se stvori okruženje pune ljubavi i podrške.

Devica

Sezona Bika počinje na zadnjem kraju pomračenja Sunca. Ovo pomračenje Sunca je snažno i njegovi efekti će se osećati narednih nedelja. Ovo pomračenne može doneti neke važne odluke koje treba doneti. Možda ćete se suočiti sa teškom, ali neophodnom situacijom. Možda ste konačno pozvani da preduzmete nešto što je bilo nestabilno ili vam je već neko vreme bila potrebna vaša pažnja. Vaše finansije takođe mogu biti istaknute i osećate se veoma pozitivno! Ostanite otvoreni prema obilju, jer izgleda da je na vašoj strani. Sezona Bika obično donosi sporiju energiju, ali ovo se dobro uklapa sa vašim zemaljskim kvalitetima Device. Ovo usporavanje će vam dati priliku da dođete do daha i nađete vremena za zadovoljstvo. Sezona Bikova nas uvek podseća da stanemo i pomirišemo ruže i uživamo u društvu onih koje volimo, zato držite ovo blizu srca tokom sezone! Merkur, vaša vladajuća planeta, postaće retrogradna 21. aprila, što će takođe doprineti usporavanju energija. Učenje i upijanje novih informacija iz sveta oko sebe je odličan način da kanališete ovu retrogradnu energiju. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja dolazi pred kraj sezone i nosi određeni intenzitet. Ovo pomračenje uŠkorpiji može doneti zaključak oko situacije koja vas muči već neko vreme. Možda ćete morati da vodite težak razgovor ili morate da saopštite svoje potrebe.