Pomračenje Sunca nas očekuje u četvrtak, 20. aprila 2023. godine. Pomračenje Sunca nastaje kada Mesec prođe između Zemlje i Sunca, potpuno ili delimično zaklanjajući sliku Sunca za posmatrača na Zemlji. Pomračenja su prirodni ritmovi koji se ciklično ponavljaju nešto manje od pola godine.

Astrolozi otkrivaju koji horoskopski znaci će moći intenzivnije od drugih da osete predstojeće pomračenje Sunca.

Ovan

Ovo pomračenje Sunca aktivira vašu prvu kuću ličnosti i podstiče vas da postanete malo jasniji o svom ličnom identitetu. Ko ste vi i koja je vaša misija? Sa pomračenjem u ravni sa Jupiterom, planetom sreće i obilja, bićete inspirisani da se autentično izrazite i možda ćete čak biti uzbuđeni da napravite neke smele skokove u svojim planovima. Sada je takođe vreme da zauzmete drugačiji, osnažujući pristup svom ljubavnom životu. Samo imajte na umu da će pomračenje koje formira težak ugao u odnosu na Pluton zahtevati da očistite ono što vam više ne služi i da budete otvoreni za transformaciju kako biste unapredili svoje vizije.

Rak

Pomračenje Sunca pada u vašu 10. kuću karijere, posla i očinstva, pa se pripremite za moguće promene u svom profesionalnom životu. Možda ćete se osećati prinuđenim da preuzmete veću odgovornost ili određenu lidersku ulogu u danima koji su prethodili ovom događaju. Možda ćete dobiti poseban tretman od strane autoriteta. Možda ćete otkriti nešto važno u vezi sa ćlanovima porodice. Mogućnosti su brojne. Sada je vreme da napravite određene promene u svom životu i radite ono što radite sa više samopouzdanja. Da li ste dobili premalo potvrde od svog oca i stoga vam nedostaje samopouzdanja? Vreme je da sebi date ono što vam je toliko nedostajalo u detinjstvu.

Vaga

Sa pomračenjem Sunca u vašoj sedmoj kući partnerstva, očigledno ste na ivici uzbudljivog novog poglavlja u vašem partnerstvu. Međutim, sedma kuća se ne odnosi samo na romantične veze. Ako ovo nije vreme da poboljšate svoj partnerski odnos, takođe možete ojačati svoje odnose sa drugima. Možda razmišljate i o tome kako najbolje uravnotežiti svoje lične ciljeve i osećaj sebe, a da i dalje možete biti tu za svog partnera. Sledeće pomračenje u ovoj seriji biće u vašem znaku 14. oktobra, što sugeriše da će lični i partnerski rast koji ste doživeli nastaviti da se oblikuje u narednim nedeljama i mesecima sve do jeseni.

Jarac

Jarac, pomračenje Sunca pada u vašu četvrtu kuću majčinstva i doma, naglašavajući vaše emocionalno blagostanje, vaše korene i vaš unutrašnji život. Ovo pomračenje vam daje priliku da se brinete o sebi na nov način, što može biti rezultat zarastanja sopstvenih rana koje ste ranije odlagali, ali ste sada spremni da uradite. Sa ulaskom Plutona u vašu kuću prihoda 23. marta, unutrašnje promene koje ste voljni da uradite mogu dovesti do zadovoljavajućih transformacija i pomeranja takođe povezanih sa dugoročnim finansijskim ciljevima.

Izvor: Sensa.si/Sensa