Sezona Lava 2023. traje od 22. jula do 22. avgusta i vreme je vladavine Sunca. Sunce predstavlja naš jedinstveni unutrašnji plamen. Božanska iskra koja živi u nama je ta koja nas vodi ka našim strastima, našoj svrsi i našoj radosti. Tokom sezone Lava, pozvani smo da ponovo zapalimo svoj unutrašnji plamen sećajući se svojih strasti i onoga što nam donosi radost. Možda čak i prirodno otkrijete da vas tokom sezone Lava privlači novi hobi, materijal za čitanje ili iskustvo koje će vam zapaliti dušu i ponovo vas uzbuditi životom, piše foreverconscious.com.

Sezona Lava 2023. je posebno vredna pažnje zbog sve većeg broja planeta koje se kreću retrogradno. Kada imamo jaku retrogradnu energiju, pozvani smo da se osvrnemo na prošlost, preispitamo i istražimo stara pitanja koja treba da rešimo. Tokom sezone Lava, Venera i Hiron će se kretati retrogradno, a Merkur će takođe usporiti pripremajući se za svoju retrogradnost 23. avgusta. U stvari, do kraja sezone Lava, imaćemo 6 velikih kosmičkih tela u retrogradnom kretanju. Retrogradna Venera će definitivno dominirati ovim periodom, a pošto je to planeta ljubavi i odnosa, a Lav takođe vlada srcem, mogli bismo da se nađemo u procesu isceljenja usredsređenog na srce.

Pogledajmo bliže šta će sezona Lava doneti svakom horoskopskom znaku.

OVAN

Kada Sunce ulazi u Lava, ono se oseća živo, probuđeno i u svojoj najvećoj snazi. Sunce predstavlja našu životnu energiju; to je ono što nam daje jedinstven sjaj i nezavisnu iskru. Kao nezavisan horoskopski znak, na savršenom ste mestu da dopustite svom pravom ja da zablista. Ovo je sjajan trenutak da svoje ideje iznesete na sto, podelite svoje kreacije sa drugima i iznesete projekte na kojima ste radili. Ali sa sve većom količinom retrogradne energije koja teče u naše kosmičko nebo, može izgledati kao da vodite tešku bitku da stvari dovedete do tačke završetka. Možda ćete morati da se vratite i pregledate stvari za koje ste mislili da ste shvatili, ili alternativno, projekat može biti završen, ali mu nedostaju neki završni detalji koji će ga odvesti na sledeći nivo. Čak i ako je potrebno nekoliko meseci, biće vam drago što ste čekali i uložili dodatno vreme. Sa retrogradnom Venerom tokom sezone Lava, pitanja srca će vam definitivno biti prioritet. Stara veza se može vratiti u vaš život i možda ćete biti izazvani da odlučite da li želite ponovo da krenete tim putem ili ne. Verovatno će biti potrebno mnogo razgovora i lečenja, inače se vraćate u stare obrasce. Kada se veza vrati tokom retrogradne Venere, to je obično zato što imamo šta da naučimo iz nje. Kada Venera ponovo krene direktno, što će se dogoditi 3. septembra, obično možemo jasnije da razmislimo o tome da li želimo ili ne da se posvetimo toj osobi ili da li smo spremni da nastavimo dalje. Sezona Lava će takođe biti velika vest za vas jer je i severni čvor upravo ušao u vaš znak. Severni čvor u vašem znaku znači da će vam narednih 18 meseci pomoći da krenete napred i zakoračite u novo poglavlje u svom životu. Zamislite to kao zmija koja odbacuje kožu kako bi otkrila noviji, usklađeniji kaput. Ovo transformativno putovanje takođe može biti podstaknuto Hironom, koji 23. jula ide retrogradno u vašem znaku.Hiron je asteroid poznat kao iscelitelj ranjenika i podstiče nas da tražimo snagu i mudrost koju nam rane mogu doneti. Pošto je u vašem znaku aktivan i retrogradan, velika je verovatnoća da ćete doći do novih uvida o svom putovanju. Imamo pun Mesec u Vodoliji 1. avgusta i ovo bi trebalo da bude zabavno i društveno vreme za vas. Druženje će  vam podići raspoloženje i doneti inspiraciju. Nakon toga, 16. avgusta imamo mlad Mesec u Lavu. Problemi vezani za odnose će vam biti na umu oko ovog mladog Meseca. Možda je bolno, ali ćete na kraju biti nagrađeni i izlečeni.

BIK

Venera je vaša vladajuća planeta, a istog dana kada Sunce pređe u Lava, Venera ide retrogradno. Venera će ostati retrogradna do 3. i 4. septembra, tako da će ovo biti tema za vas u narednim mesecima. Retrogradna Venera je vreme izlečenja i buđenja srca i navigacije našim osećanjima sopstvene vrednosti. Naše vrednosti se takođe mogu preispitati i možda ćemo morati da ponovo uskladimo svoje prioritete i ono što odlučimo da prihvatimo. Pošto je Venera vaša vladajuća planeta, vi ste veoma usklađeni sa njenim pokretima i stoga veoma u skladu sa energijom njene retrogradnosti. Očekujte da ćete izaći iz ovog perioda sa probuđenim srcem i nekim jačim vezama. Retrogradna Venera takođe može pokrenuti probleme oko novca i kako se novac odnosi na vaš osećaj sopstvene vrednosti. Pod suncem Lava, možda ćete se naći u iskušenju da potrošite više da biste postigli osećaj radosti, udobnosti i zadovoljstva. I iako u tome nema ništa loše, biće važno paziti na preterivanje. Hiron takođe postaje retrogradan tokom sezone Lava 23. jula. Hiron je asteroid poznat kao iscelitelj ranjenika, a njegova retrogradnost može otvoriti stare rane oko vašeg osećaja sopstvene vrednosti, pa čak i vaših finansija. Ovo bi mogla biti tema za vas tokom sezone Lava, pa obratite pažnju i vidite kako možete da promenite svoju situaciju u onu koja je otvorenija, obilnija i odgovornija. Pazite na način na koji razmišljate o sebi i svojim finansijama i pokušajte da ne razmišljate o oskudici. Uverite se da su vaše misli i osećanja u skladu sa biće važno paziti na preterivanje.  

BLIZANCI

Sezona Lava počinje 22. jula, istog dana kada Venera ide retrogradno. Retrogradna Venera je vreme izlečenja i buđenja srca i produbljivanja naših odnosa. Tokom ovog perioda, mogli biste otkriti nove načine komunikacije u vašim odnosima. Možda imate na umu probleme u komunikaciji i možda ćete morati da vodite neugodan razgovor sa nekim vama bliskim. Takođe možete otkriti da postajete svesniji određenih stilova ili obrazaca komunikacije i kako vam oni pomažu ili škode u vašim odnosima. Hiron, asteroid poznat kao ranjeni iscelitelj, takođe počinje svoj retrogradni ples samo dan posle Venere 23. jula. Retrogradni Hiron može da izvuče stare rane na površinu, i iako ovo može biti izazovno, ovaj period možete iskoristiti kao gorivo da vas podseti koliko ste jaki i sposobni. Preživeli smo sve naše najgore dane, a mi još uvek stojimo ovde! Iako Kiron želi da nam pokaženaše isceljujuće putovanje, želi i da ga proslavimo. U stvari, Kiron je poznat kao ranjeni iscelitelj jer je mogao da uzme svoje rane i pretvori ih u portale isceljenja za sebe i druge, a mi posedujemo te iste darove. 1. avgusta imamo pun Mesec u znaku Vodolije. Ovaj pun Mesec je divno vreme za putovanje, istraživanje ili jednostavno proširenje uma uz dobru knjigu. Ovaj Pun Mesec može zapaliti strast prema određenoj temi ili polju studija. U stvari, ovo područje može biti nešto čemu kasnije podučavate druge. Ako se slučajno bavite pravnim pitanjem, ovaj pun Mesec može izneti nove informacije na površinu, što bi trebalo da vam pomogne da dođete do zaključka. Kasnije u mesecu, 16. avgusta, očekuje nas mlad Mesec u Lavu, koji će snažno aktivirati energiju retrogradne Venere, ali može doneti i buđenje. Možda ćete shvatiti nešto novo o vašoj ljubavnoj vezi ili određenu dinamiku u njoj. Opet, komunikacija će biti ključna za vas tokom retrogradne Venere. U stvari, možda ćete želeti i da komunicirate sa sobom, što možete da vežbate kroz vođenje dnevnika. Dok se sezona Lava priprema da završi, vaša vladajuća planeta, Merkur, će takođe krenuti retrogradno. Merkur će početi da se priprema za ovu retrogradnost već 4. avgusta, tako da ćete možda početi da osećate njegove efekte posle ovog datuma. Retrogradni Merkur nas podstiče da idemo unutra i dođemo do izgubljenih poruka, uvida i intuitivne mudrosti.