Raskid sa osobom koju volite i sa kojom ste proveli određeno vreme izaziva bol, lomi srce i donosi razočaranja, ali vreme i rad na sebi je lek za sve. Iako se veza okonča, ponekad partneri ne mogu tako lako da se oproste i prihvate činjenicu raskida. Sledeći znakovi pokazuju da će vam se bivša ljubav vratiti u život:

1. Još uvek komunicira sa vama

Ako vaš bivši nastavlja da redovno i često komunicira sa vama nakon prekida, brine ili jednostavno pita šta se dešava u vašem životu, to bi moglo značiti da će jednog dana pokušati da vas vrati. Možda mu je veoma teško da potpuno napusti nekoga ko je bio toliko važan i već je postao sastavni deo života. Ako je onaj sa kojim ste raskinuli stalno u kontaktu, želi da zna apsolutno sve, brine i brine, to može biti zbog činjenice da želi ponovo da bude sa vama.

2. Održava kontakt sa vašim prijateljima i porodicom

Drugi način na koji vaš bivši može pokušati da ostavi otvorena vrata za nastavak prekinute veze jeste da ostane u kontaktu sa svojim najmilijima.

3. Podseća vas na zajedničke uspomene

Nostalgija je jedan od najmoćnijih oblika emocija, a ako vaš bivši stalno započinje razgovore sa vama, koliko je to bilo sjajno pre raskida i šalje zajedničke fotografije iz tih vremena, to može značiti da pokušava da povrati stara osećanja. Čini se da niste mogli zaboraviti i tako lako otpustiti ono što je bilo. Međutim, imajte na umu da ovo može biti oblik manipulacije. Zato zapamtite: ne dugujete nikome ništa, čak i ako ste se s tom osobom u prošlosti dobro osećali.

4. Ne može da krene dalje

Ako vaša bivša ljubav još uvek nema nikoga od raskida, velike su šanse da još nije preboleo. On jednostavno ne može ići dalje kroz život, a za ovo postoji samo jedno objašnjenje - jer niste u blizini. Možda planira da pronađe način da se vrati u vaš život u pravo vreme. Za njega je važno da u ovom trenutku nema vezanost za nekoga ili obaveze.

5. Veza preko društvenih mreža

Ukoliko vam stalno piše preko društvenih ,mreža, "lajkuje" i komentariše fotografije i gleda profil, to može biti znak da još uvek nisu prestale emocije. Ali, ne upadajte u zabludu, jer ovo ponekad može biti i čista radoznalost.

Pre nego zakoračite u polje bivše ljubavi, razmislite - da li je vredno vraćati se u ovaj odnos? To naročito zavisi od načina na koji ste raskinuli i razloga koji je uzrokovao rastanak. Ponekad je neke stvari bolje pustiti da ostanu u prošlosti i ne ponavljati stare greške, ali je najvažnije da ronađete balasn između želja srca i mudrosti razuma.

Izvor: Sensa