Pisac knjige "Mali princ" Antoan de Sent Egziperi rođen je 29. juna 1900. godine u Lionu. 43 godine kasnije, u Njujorku je objavio svoj filozofski roman "Mali princ". Univerzalna, omiljena knjiga je postigla trenutni međunarodni uspeh, toliko da je, osim Biblije, najprevođenija knjiga svih vremena. Mali princ nije samo knjiga za decu, to je inspirativna pesnička priča čija su učenja poput životnih lekcija.

Uživajte i inspirišite se citatima iz knjige, jer će vas podsetiti na ono što je bitno u životu i probudiće u vama ljubav i radost.

5 najlepših citata iz knjige "Mali princ":

1. "Mnogo je teže suditi o sebi nego o drugima. Ako uspete da ispravno procenite sebe, onda ste zaista čovek prave mudrosti."

2. "Ono što je najvažnije su jednostavna zadovoljstva koja su tako obilna da svi možemo uživati u njima... Sreća ne leži u predmetima koje okupljamo oko sebe. Da bismo je pronašli, sve što treba da učinimo je da otvorimo oči."

3. "Pa, moram izdržati prisustvo nekoliko gusenica ako želim da upoznam leptire."

4. "Vreme koje si potrošio na svoju ružu čini tvoju ružu toliko važnom... Ljudi su zaboravili ovu istinu, ali je ti ne smeš zaboraviti. Zauvek postaješ odgovoran za ono što si ukrotio. Ti si odgovoran za svoju ružu."

5. "Svi odrasli su nekad bili deca... ali samo se nekolicina njih seća toga."

Izvor: Sensa