Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreda, dan Merkura: zašto je najbolja za početak novih poslova

U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladaocima, utelovljenjima duhovnih sila i delovanja. Svaka planeta je zadužena za određeni aspekt našeg života i specifično utiče na naš život...

  Izvor: Foto: Profimedia

Mi nosimo deo energije određene planete, kao što i svaki dan u nedelji nosi deo određene energije planete koja vlada tim danom.

Na sanskritu Merkur je Buddhi. On je planeta komunikacije i naše mentalne energije. Označava percepciju, inteligenciju, sposobnost izražavanja, načine mišljenja, opažanja i pamćenje. On je kao most između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta. Sreda je dobar dan za razne susrete, sastanke, pregovore, dogovore, marketing i drugu sličnu korespodenciju.

Harmonizacija uticaja planeta...

Kao i za sve što ima veze sa finansijama, govorom, predavanjima ili pak zabavom, jer Merkur voli zabavu i igru. To je i najbolji dan za početak novih poslova. Obucite nešto žute, zelene ili tirkizne boje sredom. Bilje i plodovi kojima Merkur vlada su bosiljak, mažuran, detelina, komorač, mirođija, kumin i lešnik, koje možete dodati svojim jelima. Kako Merkur vlada i biljkama (biljem uopšte) posvetite malo više brige i nežnosti svojim biljkama sredom.

Merkur vlada nervnim sistemom, ušima, organima za disanje, ramenima, rukama, dlanovima i prstima. Tako možete prilagoditi i jogu. Napravite Buddhi mudru da pojačate protok prane, te danas dišite punim plućima.

Vaša joga sredom može imati veću koncentraciju na otvaranje grlene čakre, Visuddhi za bolje izražavanje i kreativnost, kroz jednostavno kruženje vratom ili asana poput sveće (sarvangasana), pluga (halasana), položaj ribe (matsyasana) i slično sa fokusom energije kroz grlo i celo to područje.

Kako bojom odeće možemo da podignemo nivo energije...

Merkur voli pokret i gibanje. On je okretan i spretan. Unesite danas u svoju praksu sve ono što se odnosi na pripreme za inverzije i skokove. Osvestite svoj centar tela koji vas nosi! To možete u varijacijama pripreme za pincha mayurasanu (stoj na laktovima), stoj na rukama, gandha berundhasanu, eka pada koundiyasanu...

Iako smo većinom vrlo ozbiljni dok radimo joga vežbe, ponekad možete uneti i malo zabave, igre, nabaciti osmeh i iskrenu dečiju radost. Ove pripreme vas posebno uče da je u jogi potrebno puno entuzijazma. Merkur je srećom i radoznao, tako da slobodno istražite malo sopstvene granice ili neke nove varijacije.

Naše razmišljanje utiče na naše zdravlje i ovo je pravi dan za malu analizu kakve nam misli prolaze kroz glavu. Koncentrišite se samo na one pozitivne. Od nervoznih misli često boli želudac a za bolju stimulaciju tog dela tela napravite uddiyana bandhu, agni-sara ili nauli kriyu, ili sve tri za redom (ako ste iskusni).

Stari srpski običaji: povoljni dani i meseci za venčanje...

To je pročišćavajuća serija i odlična za stimulaciju probavnog sistema, solarnog pleksusa, za podizanje energije, snage i ekspanzije. Uddiyana bandha će vam dati puno prane a prana direktno utiče na um i svest.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj