Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudar Venere i Saturna u kvadratu: konačni test ljubavi

Venera je 10. i 11. oktobra 2015. godine u ekgzaktnom kvadratu sa Saturnom, poslednjim i sigurno najbitnijim susretom ove godine. Vreme je da otkrijemo u kakvim smo zapravo odnosima...

  Izvor: Foto: Profimedia

Venera i Saturn sudarali su se tokom leta dva puta i to su bile priče gde je naše čulno, puteno, estetsko, erotsko, hedonističko, ljubavno, moralo naići na svojevrsni problem; ukidanje sreće i zadovoljstva, odbijanje partnera, hladnoća, odlaganje bitnih susreta, ćutanje s druge strane, distanca, takođe, lako nam se moglo činiti da nismo dovoljno dobri, lepi, nasmejani, zanosni, atraktivni.

Sve to je ostavilo traga na nama. Bilo je tu padanja i ustajanja, ali Venera u Lavu nije sebi olako dozvolila da tresne na pod, a ako je i pala, onda je to dobro nosila, digla je glavu i krenula dalje. Oni koje ovaj aspekt nije posebno pogodio - lako je moguće da su imali nekoga u okolini koji je bio zahvaćen nabrojanim nedaćama, pa su na taj način "trošili" ovaj težak aspekt.

Ukidanje zadovoljstva i loše raspoloženje mogli su prouzrokovati i zdravstveni problemi, pa ste recimo pola godišnjeg odmora proveli s upalom grla ili ukočenim vratom. Kako god, moralo se negde osetiti to manjakanje istinske radosti, sreće, opuštenosti i lakoće. Ovaj aspekt zasigurno su najviše osetili oni sa znakom ili podznakom u Vagi ili Biku.

Šta nam donosi Venera u Devici od 8. oktobra do 8 novembra 2015. godine: najbolji trenutak za ljubav...

Sve nabrojano vredi i za ovo razdoblje, otprilike do 15. oktobra. Trenutni i poslednji kvadrat iz serije trebalo bi da donese konačni sud, zaključak, događaj, okidač koji će nas suočiti s posledicama minulog razdoblja gde možda i nismo toliko razmišljali o onome što se događa. Zato sada, za vreme Venere u racionalnoj Devici, dolaze dani sumnje, analize, preispitivanja, zbrajanja, seciranja događaja, slaganje slagalice.

Ovo je vreme kada se prekidaju sve veze na daljinu ili one koje nisu imale dovoljno čvrste temelje. Kod onih koji su u stabilnim odnosima događa se da zbog raznih obaveza, rokova, većeg opsega posla i zadataka, ne ostaje dovoljno vremena za druženje i opuštanje, pa lako dolazi do nezadovoljstva i frustracije.

Suočeni s realnošću i posledicama svega što se odigravalo, lako bežimo u svet mašte i nerealnog koji nas mami u svoje odaje, ali nudi i vrhunsko nadahnuće, što je dobro za sve umetničke duše. Neko će po ceo dan gledati filmove, serije, slušati muziku, igrati igrice, spavati, drugi će pribeći samoobmani, treći će se hvatati za slatkiše... To je vrlo opasno zbog Marsa i Jupitera koji su u opoziciji s Neptunom, što je između ostalog slika predoziranja, ali i gubljenja energije, umora, nesuvislosti u radnjama i akcijama.

Sada se lako događa projekcija, kada je najlakše okriviti drugu stranu, biti žrtva, jadan i nevoljen, a samo zato jer smo putem režirali neki svoj savršeni film... Zato je ovo razdoblje opasno jer sve može biti deo naše fantazije i potrebe da stvari budu idealne, savršene, baš kao u romantičnom filmu.

Šta nam donosi Venera u kvadratu sa Saturnom: 1000 razloga zbog kojih ne treba da odbacimo ljubav...

Oktobar je razdoblje u kojem je samopouzdanje na niskim granama i zbog Venere u Devici i zbog njene opozicije s Neptunom, što donosi labilnost, nestabilnost, lebdenje u oblacima, nakon čega je neizbežno buđenje. Ovo je borba između realnosti i mašte, sumnje i vere. Vreme kada najlakše volimo ono nedostižno i daleko, na primer žudimo za glumcem, pevačicom, voditeljkom, direktorom neke uspešne kompanije, ali oženjenim i teško dostupnim - u redu je aspekte trošiti na takve maštarije, ali sa svešću da je to prolazno i da se treba vratiti u realnost.

Verovatno je jasno da u ovom razdoblju nije baš najpametnije započinjati veze, barem ne one za koje želimo da su ozbiljne i dugotrajne. Ovo je najopasnije razdoblje za one čiji je odnos na staklenim i klimavim nogama, gde lako padaju maske, brišu se iluzije, obmane. Svi oni koji imaju zdrav odnos ovaj aspekt će doneti beg od svakodnevice začinjen čarobnim momentima.

Pripazite na novac, jer ovo razdoblje nosi njegov gubitak ili nekontrolisano trošenje kako bismo popunili emocionalne preznine; gubljenje ili krađa lepih predmeta i umetničkih djela. Ovo je i slika zaraza i trovanja, od odnosa do doslovnog trovanja hranom - pazite na rok trajanja! Nakon lutanja, traženja apsolutnog i rastrganosti između sna i jave, dolazi aspekt koji nas vraća u život, budi nas i nudi nam promenu, transformaciju, oporavak, mirenje s krajem kao i otvorenost i snažnu želju za novim počecima.

Izvor: Prilagođeno sa Uranovo dijete

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj