Venera će ući u Jarca 23. januara 2016. godine.

„Zar je bitno kako će se ovo završiti? Šta ako nikad više ne budemo voljeli?"

Svaka priča ima svoj ožiljak. Podvlačimo tmurno jutro ispred postelje. Gledamo očima zaroboljenima u večnost. Najgore je kada znamo krajeve, iz njih uvek nađemo početak.

Venera ulazi u znak Jarca. Niko je ne voli više, to vam mogu da garantujem. U njeno telo ugradio je kičmu, onaj ko ju je želeo uvek voleti. Naše zenice padaju preko tuđih očiju. Traže se mrlje naših trnaca. Kako prozirno izgleda naše telo, rasuto pred nekim tuđim očima.

Naše kamene staze i okovi, čeličanje koja nas prate, svi naši jecaji, zaključani u podrumu naše duše, kao da izviru. Kontrolisanim pokretima zabacujemo svoje vene, prodiremo u nas oduvek je bilo najteže.

Strast, izazovi, sigurnost: koja je najsnažnija emotivna potreba vašeg horoskopskog znaka...

Venera u Jarcu u zamahu svoje prošlosti. Sazreva. Krhost njenih delova kada raspadnuti čine njeno lice, izgleda kao mozaik. Niko se ne ume zalepiti bolje nego ona. Pod Saturnovim koracima unazad, ume da se sastavi. Iskonski traži vrednost, vernosti koje su zaleđe, zamrznute, u nekim vekovima. Ova žena uči baš kako to da bude.

Izgriženih ruku, smrznutih na „hladnoći" pokazuje nam sudbine. Ona je celo naše voljenje ikad zaboravljeno. Ona je svo naše sećanje, ikad ostavljeno. Ona je svaki naš susret, dirigovan pod zracima večnosti. Ona je karma koju vezujemo za komadić duše. Naš teg, omča i krah. Ona je skelet svih naših snova. Stub naših htenja. Ona je realnost naših snova. Goruća želja da se oslobodimo. Preživimo. Da umuknemo svoju večnost i oživimo.

PageBreak

Kakav susret sa prošlošću nam donosi Venera u Jarcu

Ona je naša prošlost. Ona koja se vraća. Emocija koja negde živi zarobljena u vremenu. Ona je svaka priča koja nam se opet ponavlja. Neko iz daleka, neko iz davnine. Neko dovoljno utkan u jednu stranu našeg univerzuma. Šapuće. Gotovo da i ne priča. Nemim, nemuštim jezikom, obraća nam se kao deo nas. Još nas vezuje. Negde. U nekom delu.

I ne mora da bude kvalitetan, večan, trajan. Ne mora da bude ništa ni dobro za nas. Može nas uništiti prvim sevanjem jutra. Može se omotati u naše telo i preuzeti sav naš dah. Može nas oteti, kako se otimaju večni lovci svih pustinja. Može nas odbaciti, negde, daleko, u nikad prepoznatim krajevima sebe. Otrgnuti nas sa svoje duše. I spaliti. Onako. Kako samo ume spaliti večnost.

Jer sve su priče neispričane ovih dana. Postelje netaknute, gužvaju se same. I ne mirimo se jer mira ni nema. U nama su strujanja nekih oluja. Topi nas Saturn u Strelcu. Istrčavamo svoju slobodu. Putujemo, menjamo, odmičemo. Vraćamo se i dolazimo. Grejemo svoja raspadnuta tela na rukama nekih neznanca, samo nama znanih. Jer tu smo.

Ljubav, posao i zdravlje u 2016. godini: godišnja astro prognoza...

Vraćamo se na mesta na koja smo zakasnili. Susrećemo ljude sa kojima se nismo ni oprostili. Vraćaju se oni koji su nas zaobišli i oni koji su nas preskočili. Vraćaju se oni koji su sazreli. Neka naša čekanja. Drhtanja. Neki naši pali ciljevi. Neostvarene želje. Neke polovne priče koje polomljene stoje. Nikad dotaknute do kraja. I trpimo. Teret naših brana nikad nije bio izdržljiviji. Opstajemo. Jer uvek smo tu. Kao stanica. Čekaonica. Kao utočište.

Ništa se ne menja. Samo ono u nama. Sada smo u nekim drugim emocijama. Sada je nama manje bitno. Sada mi, ostajemo, neogoljeni. Sada se bore nečije tuđe duše da nas vrate. Sada smo konačni.

Ustajemo u svetu svojih nesigurnosti. I nosimo se. Kako najbolje znamo. Naši strahovi, naše su pore. Milujemo ih. Volimo. Grlimo. Umorni. Sa pola snage. Udišemo neki novi svet. A sve već znamo. Pozanto nam zvuči sve što čujemo, vidimo, osetimo. Preživeli smo. Upravo tu baklju. U ime te hrabrosti: nastavimo goreti....

Astrolog:  Astro Aisha