Tranzitna Venera je zakoračila u znak Jarca 23. januara 2016. i tu ostaje sve do 18. februara. Tranzit koji će u najvećoj meri obeležiti drugu polovinu zime 2016. Jarac je znak čekanja, ozbiljnosti, građenja pozicije, skupljanja i zatvaranja. Kako onda voleti dok je Venera u Jarcu?

Kako uopšte zavesti jednu Veneru u Jarcu? Kako je Anđelini Žoli pošlo za rukom da na snimanju filma "Mr. & Ms. Smith'', zavede Breda Pita, koji ima Veneru u Jarcu? Kako zavesti nordijsku lepoticu Skarlet Johanson ili filmsku divu Džulijan Mur? Kakve su karakteristike morale imati žene koje je zavodio veliki Frenk Sinatra? Kako su to radili Elvis Prisli ili Rok Hadson?

Za Veneru u Jarcu će reći da je hladna i neumoljiva, jer Veneri, kao benefiku, nije mesto u kući Saturna, velikog malefika. Lilli zapaža da su u astrologiji Veneri sve planete prijatelji, osim Saturna. Vreme ruši ljubav, ali istovremeno, Saturn je egzaltiran/ushićen u znaku Vage (Venerino sedište), da bi izgradili ljubav, potrebno je vreme!

Numerološki vodič za 2016. godinu: gde će vas voditi srce...

Tranzitni Saturn, kao dispozitor ove Venere, je trenutno u znaku Strelca, u 12. znaku od nje. Ovo je ljubav koja odlazi u nepovrat. Maštanje, filozofiranje, uzaludno čekanje i traženje izgovora.

- Ne, neću ga pozvati sad, možda spava... ili uči! Da, sigurno uči! Ali, nije bitno... pozvaću ga sutra... možda...

- Ne, ne mogu joj napisati poruku. Možda ona nije za mene. Da, sigurno nije, izvan je moje lige...

PageBreak

Ljubav zarad ljubavi

Dok je Venera u Jarcu, ljubav treba da bude onakva kakva jeste - jasno definisana. Venera u Jarcu možda voli da čeka, ali ne voli prenemaganja. Ako nekog volite, recite mu to! Možda će se situacija razvijati u oba smera, a možda i neće... u svakom slučaju nećete znati ako ne pokušate.

Zapamtite da je strah od neuspeha, gori od samog neuspeha. Nemojte sami rušiti svoje snove i nadanja, drugi će to učiniti za vas. A vi ćete se, naravno, svim silama boriti protiv toga.

U natalnoj astrologiji, Venera u Jarcu obično donosi ljubav prema partneru sa razlikom u godinama, tj. u mladosti donosi starije partnere, a u kasnijim godinama života mlađe partnere. Venera u Jarcu teži ozbiljnim, odgovornim, pozicioniranim osobama, skladne građe, visine nešto iznad proseka, savršenih kostiju lica, koje kao da je ostalo zarobljeno u nekom prošlom vremenu.

Bez obzira da li imate natalnu Veneru u Jarcu, ako u vašem životu postoji ovakva osoba ili ako se takva pojavi do 18. februara, nemojte propustiti tu priliku. Ovo je vreme za ljubav zarad ljubavi, vreme za ono starinsko ašikovanje, za okamenjene/fiksirane poglede sa druge strane ulice, tople zagrljaje u zimskoj noći dok vam lice boje prve pahulje, za neizgovorene reči koje sve govore.

Ne, ovo nije vreme za ekstravagantne poklone i skupe večere, Venera u Jarcu voli racionalnost i pametno trošenje. Venera u Jarcu ne voli skupe bombonjere, dovoljne su mentol čokoladice ,,After eight'' i već ste kupili pola njenog/njegovog srca (ukus mentola - Saturn). Jeste ta druga strana pomalo i egocentrična, ali ako vas zavoli, za vas će pomerati planine i preskakati vekove.

Iako se već početkom ovog tranzita počela osećati pojačana depresivnost, te je nakon razigrane Venere u Strelcu, Venera u Jarcu spustila neku maglu koja se zavlači u najudaljenije uglove duše i ruši nas iznutra, uvek postoji sistem preuzimanja energija. Kako bi Susan Sontag, vlasnica Venere u Jarcu rekla: "Depresija je samo melanholija bez svog šarma.''

Nemiran Strelac, verna Škorpija: koliko traju ljubavne veze horoskopskih znakova...

Vreme Venere u Jarcu uživajte u klasičnoj muzici (Bethoven je recimo imao Veneru u znaku Jarca), uživajte u La Divina glasu Marie Callas ili u očaravajućim notama La Vie en Rose neponovljive šansonjerke Edith Piaf (obe su imale Veneru u Jarcu), čitajte Dostojevskog (Venera u Jarcu) ili biografiju Steva Jobsa (pogodili ste, još jedna Venera u Jarcu). Tu su i filmovi Sir Anthonyja Hopkinsa ili Richarda Burtona.

I preporuka za kraj - budite jednostavni... Da, tako savršeno jednostavni. Ne komplikujte svoj emotivni život, ne mučite se gotovo nemogućim finansijskim konstrukcijama, ne težite ka nemogućem, već ka onom realnom i trenutno dostupnom. Nikad ne znate gde će vas nešto sasvim obično i prosečno odvesti... iz običnog žira niče moćan hrast.

Zapamtite:

"Lako je voleti ružu ali potrebno je mnogo više da biste voleli list. Obična je stvar voleti nešto prelepo, ali je nešto prelepo voleti običnu stvar.''

Astrolog Miloš Tomić