Na dan 12. februara 2016. godine Mesec je u Ovnu i ulazi u konjukciju sa Uranom i u kvadratu sa Plutonom toku posle podneva, 02-17. sati, što će doneti brze promene, jaka uzbuđenja, nekima prijatna, koja dovode do većih promena, a drugima neprijatna jer donose uznemirenost i napetost i neočekivana dešavanja.

Dobro je pratiti unutrašnji osećaj, intuiciju šta je najbolje činiti, biti aktivan, dinamičan i smeo jer je Mesec u Ovnu. Međutim, preterana žurba može doneti nemir, nervozu, ali i jake emocije, kod nekih i emotivni šok, ekstremna uzbuđenja, ili vas uvesti u konflikte. Nestrpljivost i potreba za dokazivanjem, mogu izazvati poteškoće ili konflikte. Budite obazrivi ako ulaziti nešto što je neizvesno, što donosi rizik, neku avanturu, jer stvari mogu da izmaknu kontroli i zbog kvadrata Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu, mogu da dovedu do većih preokreta, prekida nečega, ili završetka nečega i samim tim početka novog, jer je Mesec i u kvadratu sa Plutonom i u konjukciji sa Uranom.

Ako putujete, ne žurite: da ne bi došlo do neprijatnosti, budite veoma oprezni, nemojte ispoljiti takmičarski duh, jer on sada nije poželjan, zbog mogućnosti da vam donese neočekivane neprijatnosti. Na sreću, Mars je Škorpiji u sekstilu sa Jupiterom u Device, što omogućava da se neke i aktivnosti, vezane za finansijske transakcije, ili regulisanje nekih - bilo pravnih, bilo birokratski stvari, ili vezanih za carinu povoljno reše, ili dobro obave.

Oko 16. sati započinje na ovim našim prostorima 6. lunarni dan, a slično je i u okolnim zemljama, sa malom razlikom od nekoliko minuta, do pola sata. To je dan povoljan za ispoljavanje ljubavi i ljubavne strasti, posebno jer je Mesec u Ovnu, a Mars Škorpiji. Povoljan je i za susrete i sastanke, jer je Venera u Jarcu još uvek u konjukciji sa Merkurom.

Posebno je dobar ovaj lunarni dan koji se zove „Gamajan" po svetoj ptici, koja je proricala budućnost. Ovo je jedan od najpovoljnijih lunarnih dana za proricanje budućnost i posebno otkiravanju tajni iz prošlosti. On traje do 13. februara posle podne oko 15. sati na ovim našim područjima.

Numerološka prognoza za februar 2016. godine: evo koga čuvaju anđeli čuvari...

U noćnim satima je Mesec u Ovnu u sekstilu sa Suncem i od 22.-02. sata, 13. februara 2016 godine kao i nešto posle toga će se neke stvari koje budete obavljali odvijati, uspešnije, jer je energija pozitivna i usklađena. Dobro je ovog dana podmlađivati se, ili prestati sa pušenjem. To je najpovoljnije učiniti kada su povoljni aspekti. Ima više pozitivnih osećanja, a kako je ovo dobar dan da se ispolji radost i ljubav, ali i ljubavna žudnja, ovo je najpovoljnije vreme za to.

PageBreak

Oprez za majske Bikove

Ovog lunarnog dana povoljno na zdravlje deluje pravilno, duboko disanje, iz stomaka, disanje kojim se oslobađamo od napetosti. Pravilno disanje odlično je za poboljšanje zdravlja i energije, ali i buđenje osećanja radosti, životnosti.

Na početku 13. februara dana oko 2-4.s Mesec će biti u kvadratu sa Venerom u Jarcu, što nepovoljno može da utiče na osećanja, da dovede do emotivne neusklađenosti. Venera u Jarcu teži stabilnosti i emotivnoj sigurnosti i privrženosti, a Mesec u Ovnu donosi nedostatak taktičnosti, ume da istakne lične želje, probudi egoizam i borbenost, te dovede do ljubavnih čarki.

Na dan 13. februara Mesec ulazi u Bika oko 13. 30 časova i raspoloženje i energija se menjaju. Potreba za zadovoljstvima, opuštanjem, pasivnošću, čak i lenstvovanju raste. Uz to tada nam više prijaju dodiri, miris, čulna zadovoljstva. Milovanje i ljubljenje, topla čokolada, slatkiši, mirisi hrane, arome bude nam sećanja, podstiču čula. Godi nam da uživamo. Prija nam spokojstvo. Ovog lunarnog dana 7. reči imaju posebno značenje. Afirmacije, molitve, ali obične reči imaju posebno značenje. One se ostvaruju. Zato pazite šta izgovarate, jer bi se to moglo i desiti.

Horoskop ljubavi: februar će biti najburniji mesec za ova 3 znaka u zodijaku...

Nepovoljan je dan za neiskrenost, laži, jer će se one mogu vratiti kao bumerang onome ko to čini. Ovo je zato povoljan dan za stvaranje, pretvaranje reči u dela, ostvarivanje nekih ideja. Bik je zemljani, koji teži delima, pa dolazi i do praktičnog ostvarenja ideja u dela. Energija ovoga dana to omogućava. Samo kako je Mesec u praznom hodu to nije povoljno vreme za novine, nego za nastavak nečega što se ranije započelo. U poslepodnevnim satima započinje 8. lunarni dan zvani „Paun", dan promena, preobražaja, prelaska u novo stanje.

Na dan 14. februara Mesec je i u Biku u poslepodnevnim satima u trigonu sa Plutonom u Jarcu, što pojačava emocije i izaziva dublja osećanja, pojačava želje i čulnost. U noćnim satima je on u opoziciji sa Marsom u Škorpiji, što može da donese i kratkotrajna uzbuđenje, ili ljubomoru, posesivnost, ali kako je Jupiter u Devici trigonu sa Mesecom i sekstil sa Marsom, sve može ipak dobro da se završi. Dobrota, duh davanja, opraštanja, kao dobra volja promeniće ovo raspoloženje u noćnim satima oko 22.-00 sati. Jedino to isključuje novembarske Škorpije rođene 12. ili 13. i majski Bikovi rođeni 10 ili 11. u mesecu. Njima se savetuje da ne preteruju sa ljubomorom i posesivnošću.

Mesec u Biku podstiče i ljubavne želje. Ovo može da vam donese prijatna uzbuđenja, moguće i zbog doživljaja i dobitaka koji prate ovaj dan. Venera u Jarcu je utiče da se ljubav pokazuje i konkretnim davanjima kako pažnje, nežnosti, postojane ljubavi, tako i kroz poklone. Ovoga puta kako je Mesec u Biku to mogu da budu nešto slatko i ukusno, ili lepo, ali i što može da traje. Dan ljubavi će ovoga puta najviše sreće doneti zemljanim znacima: Jarčevima, Devicama, Bikovima, pa zatim i vodenim, jer je Venera u Jarcu, a Mesec u Biku, a onda i vodenim znacima treće dekade: Rakovima, Škorpijama i Ribama. Mesec u Biku donosi mogućnost da više uživamo u čulnim nasladama, ili u ukusnoj hrani i piću, uz nekog koga volimo.

Astrolog Svetlana Milenković-Filipović