Razni znakovi i predskazanja svakodnevno se pojavljuju na našem duhovnom putovanju. Poput mrvica hleba koje treba da sledimo, možemo naučiti da slušamo mudrost ovog suptilnog vođstva. Duhovni učitelj Mateo Sol objašnjava nam razliku između znakova i predskazanja koja nam pomažu da osvestiti svakodnevne poruke i razumeti njihovo značenje...

7 znakova da će Univerzum ostvariti vaše želje: šta znači kada vidite dugu, a šta donose živopisni snovi

"Slučajnost je Božiji način da deluje u tajnosti", Albert Ajnštajn.

Zbog neprestane izloženosti vestima, reklamama i interakcijama na društvenim mrežama, izgubili smo vrednu sposobnost prikupljanja informacija iz svog okruženja.

Izgubili smo sposobnost opažanja duboke međusobne povezanosti između "nas" i prirodnog sveta, različitih načina na koje priroda komunicira sa nama. Obrasci leta ptica, cvetanje drveća van sezone, temperature okeana, najezde mrava ili puževa... U prirodi se pojavljuje mnogo stvari koje prenose važne informacije i pokušavaju nam dati do znanja da smo prestali da na njih obraćamo pažnju.

U modernom, užurbanom načinu života, znakovi su izgubili važnost.

Priroda neprestano komunicira sa nama, a često se javlja u obliku znakova i predskazanja.

Duša tokom života sa nama komunicira na različite načine, ali mi najčešće uspevamo da je razumemo kroz metafore i simbole. Od predskazanja u snovima, do sinhroniciteta, metafora i simbola, sve potiče iz naše bogate mašte koja je direktan kanal do naše duše.

Znakovi se javljaju u trenucima kada smo suočeni s teškim odlukama ili nam treba pomoć onoga što smo o sebi nedavno shvatili. To je poput savetovanja s prorokom; znate da vam je potrebno vođdstvo ili imate pitanje, a odgovor ćete dobiti kad budete spremni da ga primite.

Predskazanja nam, s druge strane, dolaze bez traženog vođstva i uhvate nas nespremne. Ona su retka, vrlo značajna i ističu se po svojoj čudnovatoj, neobičnoj, pa čak i bizarnoj prirodi. Isto tako, ona mogu biti čudesna, upadljiva i zapanjujuća. Ali uvek su misteriozna.

Predskazanje nagoveštava preteći, važan ili proročki događaj koji se treba dogoditi ili se već događa. Moje iskustvo sa predskazanjem dogodilo se pre mnogo godina kada sam tek stigao u Australiju. Proživljavao sam snažnu transformaciju i u šetnji jednog kišnog, zimskog jutra, naišao sam na smeđu zmiju. Zaledio sam se, baš kao i zmija, i gledali smo jedno drugo u oči nekoliko trenutaka, koji su delovale poput večnosti. Osetio sam snažnu povezanost s njom, kao da komuniciramo na intuitivnom nivou. Nekoliko trenutaka kasnije, otišla je.

Za mene je to bilo proročansko predskazanja iz nekoliko razloga. Dogodilo se u zoru, kada su vrata između različitih carstava otvorena. Zmije predstavljaju mudrost i promenu jer stalno menjaju kožu. I najvažnije, smeđe su zmije vrlo retke u tom delu Australije, posebno zimi jer su tada u stadijumu poluhibernacije.

Ovo me dovodi do poslednje tajne predskazanja. Kako biste prepoznali da li je reč o predskazanju, morate dobro poznavati svoju okolinu da biste mogli razlikovati je li reč o uobičajenoj pojavi ili o nečemu što graniči s mogućim.

Svi smo povezani univerzalnom silom, ali to ne znači da svi tečemo niz reku života. Ako ih nismo svesni ili ne slušamo znakove koji nas vode do snažne i mudre odluke, propustićemo divne prilike koje nam život pruža.

Postoji nekoliko načina na koje će vam se znakovi i predskazanja predstaviti. Najčešće ćete ih pronaći u prirodi i kroz životinje jer su živi i vođeni Duhom. Ali, oni se predstavljaju i na mnoge druge različite načine i oblike. Neki od njih su:

PageBreak

Kako tumačiti snove

Ovo uključuje neobične snove koji su ponekad toliko "stvarni" da ne možete razlučiti je li reč o snu ili javi. Snovi o nepokretnosti, javljanje preminulih osoba, veštice i proročanski snovi, često nagoveštavaju događaje ili prosvetljenje koje će vam se dogoditi.

Kada tumačite snove, nemojte se oslanjati na sanovnike jer njihovo značenje predstavlja unapred stvorene ideje o tome šta svaka slika znači. Simbolika snova je vrlo lična. Neki ljudi možda vole konje i konji u njihovim snovima predstavljaju dobar znak, dok drugi mogu konja smatrati lošim znakom (poput jahača apokalipse). Postoje stručnjaci koji vam mogu pomoći rastumačiti snove, ali baš poput svetih spisa, snovi mogu imati različite razine duhovnog značenja.

Neupitno je da nam je svakodnevnom životu dano vođstvo. No često zbog pretrpanog rasporeda kročimo kroz život nesvesni onoga što nas okružuje, kao da smo u transu.

Odlični primeri znakova su zvonjenje u levom ili desnom uvetu, stalno susretanje s istom knjigom, viđanje brojeva koji se ponavljaju ili simboli i okolnosti koje znače više od sinhroniciteta ili čiste sreće. Na primer, tragate za savršenom kućom i odjednom dobijete ponudu da živite tačno u onoj četvrti u kojoj ste želeli.

Postoji bezbroj različitih načina na koje duša pokušava sa vama da stupi u kontakt.

Naučite kako da vidite auru i kako da je redovno čistite

Od svih načina na koje se znakovi i predskazanja mogu izraziti, priroda je moj omiljeni medij. Zato što je puna života, stalno se menja i neprestano vibrira beskrajnim verzijama poruka koje treba da primimo.

Te se poruke mogu odražavati u lokvi vode, duhovnom vodiču u obliku nekog insekta, u potvrdnom načinu na koji vetar njiše drveće ili u oblaku koji se na tmurnom nebu razdvaja kako bi propustio zrake sunca baš kada ste u potrazi za nekim odgovorom. Ove se poruke mogu izraziti i kroz smrt ili raspadanja, poput slomljenog drveća ili trupla životinje koje nas podsećaju na vlastitu smrtnost.

Ako je reč o važnom znaku, pojaviće se ubrzo nakon što ste razmišljali o nečemu u svom životu ili kratko nakon što ste direktno tražili odgovor na teško pitanje. Trivijalna i površna pitanja znak su nepoštovanja onoga što je sveto, nemojte ih postavljati. (Na primer, "treba li da ofarbam kosu u ružičasto" ili "kako da postanem slavna".)

Kada dobijete znak, on će se pojaviti kao događaj koji vam je značajan, privući će vam pažnju, oživeće vašu maštu i stvoriće značajnu emotivnu reakciju u vama.

Ja volim da se zahvalim za svaki znak koji mi je dat i pružim nešto zauzvrat kako bi održao reciprocitet i izrazio zahvalnost (narod Inka to naziva "Ayni"). Obično ponudim nekakvu hranu, ali ako je nemam, dovoljno je reći "hvala".

Važno je da vam znak bude značajan kako biste ga mogli u potpunosti razumeti. Možete sesti na mesto na kojem ste dobili znak, setiti se što vas je navelo da zamolite za vođstvo i razmišljati o odgovoru.

Duša voli simbole i slike, zato je najbolje da se upitate šta taj znak budi u vama. Šta vam je prvo palo na pamet? Kakva je bila vaša emocionalna reakcija? Je li vam probudio neka sećanja? Pokušajte da izbegavnete mentalne odgovore i dopustite svojoj intuiciji, osećaju u želucu da vam prevede značenje znaka.

Njegovo značenje vam možda neće odmah biti jasno, ali kada dođe pravo vreme, odgovor će biti jasan.

Kada osvestimo koliko je svemir povezan s našim isceljenjem, rastom i razvojem svesti, život dobija dublje značenje. Znakovi mogu doći spolja, ali značenje se može razviti samo iznutra.

Izvor: Sensa.hr