Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proverite da li vam je blokirana šesta čakra: spojite ruke na grudima i uradite ovu vežbu za otvaranje čeone čakre

Šesta ili čeona čakra utiče na zdravlje, imunitet i psihičko stanje! Proverite da li je blokirana, a mi vam predstavljamo vežbu za otvaranje šeste, čeone čakre!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čeona čakra, treće oko ili ajna smeštena je između obrva, na sredini čela, iznad korena nosa i indigo plave je boje. Deluje na funkciju hipofize, upravlja celim sastavom endokrinih žlezda i utiče na imuni i nervni sistem.

Praktičan test: proverite da li su vam čakre otvorene

Donji deo mozga, levo oko, uši i nos su područja koja hrani ova čakra. Pozitivni aspekti čeone čakre su: intuicija, isceljivanje, moć vizualizacije, samouverenost.

Negativni aspekti su: nedostatak odgovornosti, narcisoidnost, težnja ka moći. Poremećaji na duhovnom nivou odlikuju se kao strah, osećaj besciljnosti i besmislenosti, loše koncentracije, a od telesnih poremećaja to su glavobolja i bolesti organa.

Kratkovidost, dalekovidost, glaukom - za sve postoje i unutrašnji razlozi. Oči predstavljaju sposobnost da vidimo. Kada imamo problem s očima znači da postoji nešto u životu što ne želimo videti.

Kratkovidost ukazuje da posmatrate svet kroz vlastite naočare. Spoljni svet je uvek izraz nas samih. Iz onoga što vidiš vani možeš dosta naučiti o sebi. Kada to osvestiš i postigneš širinu u pogledu na život oko sebe i vid će se popraviti. Dalekovidost se najčešće pojavljuje kod starijih ljudi. To je znak da treba više posmatrati veličinu i širinu života, a ne opterećivati se sitnicama.

Glaukom je povišeni očni pritisak koji je nastao zbog dugotrajnih duševnih boli, neisplakanih suza i povređenih osjećaja. Bitno je prihvatiti svoju tugu i pustiti da suze slobodno teku. Tada će doći do olakšanja, otvorenosti prema životu i smanjenja očnog pritiska.

Ako imate teškoća s ušima, postoji mogućnost da nešto ne želite čuti. Kod dece koja imaju problema s ušima većinom u porodici postoji svađa i nesuglasica. Kako deci to smeta, a ne smeju da izraze svoje nezadovoljstvo povlače se (pokušavaju se izoluju od svoje sredine) i tada često nastaju problemi sa sluhom. Kod bolova u ušima treba se upitati: „Šta ne želim čuti? Gde mi nedostaje poniznosti?" Važno je znati da uvek nesvesno privlačimo situacije i ljude koji nam govore upravo ono što mi ne želimo ili ne možemo shvatiti. Zato slušajte i učite iz toga. Ako slušate i sledite svoj unutrašnji glas, sigurno će nestati i bolovi u ušima.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj