Unutrašnji svet naše duše nevidljiv je i često neistražen pejzaž u kojem vladaju drugačije zakonitosti nego u spoljnom svetu. Možda je ne možemo videti, izmeriti ili opipati, ali naša je duša stvarna. Poput vetra koji svojim veštim, nevidljivim prstima može naterati stabla i lišće na ples, pomerati oblake, mrsiti nam kosu, krasti šešire, naša je duša razlog što se smejemo, volimo, čeznemo, plačemo, stvaramo život satkan od sreće i tuge, život vredan življenja. Znate li da uspostavite kontakt sa svojom dušom?

Sve tajne čudesne astralne projekcije: kako izgleda odvajanje duše i svesti od tela

Naša je duša mudra, ima duboko znanje i odgovore ne samo na ono što nas muči u svakodnevici nego i na puno vrednija pitanja ‒ o smislu ljubavi i života, o važnosti naših odluka, o sudbini. Ona je naš unutrašnji vodič, najvredniji saveznik kojeg možemo imati jer nam stalno šapuće šta želi, kuda bi trebalo da se uputimo, šta bi trebalo da radimo.

Kako bismo razumeli šta se u njoj zbiva, da bismo čuli njene poruke, moramo prepoznati kako nam se obraća. Reči nisu dovoljne da bi opisale i jasno prenele govor naše duše pa se moramo otvoriti drugačijem načinu komunikacije. Duša govori simbolima, arhetipovima, maštom i slikama, poezijom i metaforama. To je jezik koji bolje razume desna strana mozga. U svakodnevici, naučeni smo da uglavnom koristimo levu stranu mozga - objektivno i racionalno razmišljanje.

Naglasak je na činjenicama, podacima, brojevima, koji su neophodni i korisni, ali ako nisu uravnoteženi s desnom stranom mozga, izgladnjuju našu dušu, vode nas u površan život i unutrašnju prazninu koju ne mogu ispuniti nikakve stvari i uzbuđenja potrošačkog društva. Umeće života je u stvaranju ravnoteže između aktivnosti leve i desne strane mozga. To je ravnoteža duše i tela, srca i uma, ljubavi i stvarnosti.

Možemo li - nošeni brzim tempom života, pod lavinom vesti, skandala, stresa, nesigurnosti i teskobe - uopšte više da čujemo sami sebe, svoju dušu? Ona je uz nas stalno, šapuće nam i šalje poruke, vuče nas za rukav, šalje nam glasnike, maše svojim signalima pred našim zabrinutim očima, pravi nam društvo u snovima! U bogatom jeziku kojim govori nalaze se kreativna vizualizacija, meditacija, igra, rituali, sinhronicitet, snovi i mitovi.

Proverite da li vam je blokirana šesta čakra: spojite ruke na grudima i uradite ovu vežbu za otvaranje čeone čakre

Moderna je nauka dokazala ono što su mnoge drevne filozofije znale i opisivale: da je moguće promeniti zapise naših tvrdokornih uverenja jer ona su jednostavno energija koja se kreće utabanim stazama našeg mozga - moguće ih je preusmeriti, izbrisati stare i stvoriti nove putove misli, bolje, srećnije i mudrije zapise. Ako joj dopustimo, duša će nas nahraniti svojom mudrošću, izbrisati ožiljke negativnih uverenja, strahova i sumnji.

Premda su svi načini kojima duša govori jednako pristupačni svima nama, neki od tih načina biće nam bliskiji i razumljiviji, zavisno od znakova u kojima se nalaze naše Sunce, Mesec i podznak. Zato će svako od nas drugačije razgovarati sa svojom dušom, lakše razviti jedan od njenih posebnih načina komunikacije. Podsetimo se kojim jezikom govori naša duša!

Izvor: Sensa.hr