Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako razvezati karmičke čvorove: vežba koja čisti dušu od taloga negativnosti

Želje se ispunjavaju kada je većina karmičkih čvorova razvezana, a u duši je prisutna lakoća i baršunasto osećanje ljubavi prema sebi i celom svetu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Karma - to je zakon Univerzuma, zakon uzroka i posledice. Pogledajmo na ovaj zakon iz drugog ugla. Kako čovek stvara svoju karmu koja može biti pozitivna tako i negativna?

Negativni karmički teret ljudi skupljaju godinama, kroz živote, vuku ga na svojim leđima, postepeno popunjavanjući prtljag. Vremenom, on se pretvara u teretnu zapregu, koja ga vuče ka sebi i postaje mu nepodnošljivo. Karmičke čvorove čovek veže: kada ne prolazi svoje lekcije, nešto radi očekujući zahvalnost ili nagradu, kada sam taj postupak narušava zakon ljubavi.

Povezane vesti

Negativna karma se ne formira čak ni postupcima ili mislima, već stanjem duše koje ste osetili u trenutku postupka ili misli.

Život je trenutak u sadašnjosti. Sadašnje stanje duše formira sledeći trenutak, sledeći sadašnji trenutak se formira preko hiljada, miliona sada. I izvesna budućnost već postoji sada. Spokoj - to je osećanje u duši ljubavi, mira, lakoće. Ako osećate ljutnju, bes, konfuziju, depresiju i druge negativneemocije, tada oni stvaraju takvu vašu budućnost.

Zašto se želje ne ispunjavaju? Ili kada nešto zaista želite, tada dobijate sasvim suprotno ili dobijate to preko teškog ispita, kada ste već zaboravili na svoju želju, ili uopšte ne dobijate. Ako vam preko ispita, daju da još jednom prođete nenaučene lekcije, ako prođete - želja će se ispuniti u nekoj meri. Ako ne prođete - nema ispunjenja, zbog toga su i dati ispiti.

Želje se ispunjavaju kada je većina karmičkih čvorova razvezana, a u duši je prisutna lakoća i baršunasto osećanje ljubavi prema sebi i celom svetu.

Kako razvezati karmičke čvorove? Rad sa prošlošću.

Za početak, šta su lekcije i kako vezujemo karmičke čvorove. Lekcije su apsolutno individualne. To je razvoj određenih karakternih osobina. Neko treba da nauči da brine za sebe, to su jedne lekcije. Neko treba da prevaziđe strahove - to su druge lekcije. Neko da iskorijeni pohlepu, gordost, slabu volju i tako dalje. Lekcija je bezbroj i kod svakoga su one posebne.

Možda je samo gordost prisutna u svima, ali i ona ima različite polove. Neko iz dana u dan uzdiže sebe, negujući osećaj sopstvene važnosti. "Znaš, danas je bilo puno posla, trebalo je uraditi to i to ... Ja sam sve razrešio, ovde sam uradio to, a tamo izgradio to..., i slično." Ili "sa njegovom inteligencijom nije sve u redu ... inteligencija nula, glupak ... kako je tup - uopšte on je, društveni talog ... i tako dalje". Svaki put, kada čovek razmišla na sličan način, vezuje karmički čvor.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj