Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prihvatite 7 pravila budističkih monaha i zauvek promenite život: evo kako da se oslobodite uznemirujućih misli

7 važnih pravila budsitsičkih monaha - promeniće vam život iz korena!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Da li postoji ključ za večni mir i sreću?

Budističkimonasi vekovima tragaju za odgovorom na ovo pitanje. Iskreno, sva budistička filozofija posvećena je pronalaženju odgovora na pitanje kako pronaći sreću u sebi i ne obraćati pažnju na negativnosti našeg sveta. I zaista: kako se usredsrediti na lepotu i originalnost sadašnjeg trenutka? Kako živeti ovde i sada? Na kraju krajeva, naša sreća je stalna.

Činjenica je da, kao i u svemu drugom, ako zaboravimo na izvor radosti, naša se sreća topi kao dim. Nestaje, kao da nikad nije bilo.

Sreću treba negovati, sreću treba maziti. A za početak - usredsredite se na to kako da prepoznate i prihvatite one istine koje će vam pomoći da živite smiren i srećanživot.

Povezane vesti

Pravilo broj 1. Izbacite nepotrebnu spoljašnjost

Veoma je važno da prekinemo određene konekcije sa materijalnim svetom. Znamo da privlači svakog od nas i da želimo da imamo hiljadu stvari odjednom, ali sve to treba pustiti.

Činjenica je da ako se držimo materijalnog, nećemo moći duhovno da se razvijamo. Zato je prvi korak duhovnog putovanja otpuštanje materijalizma.

Pravilo broj 2. Oslobodite nepotrebnu unutrašnjost

Kada konačno izbacimo sve nepotrebno spolja, vreme je da pređemo na interno „čišćenje“. Činjenica je da, baš kao i naše okruženje, um ne stvara ništa manje nereda.

Čim prestanemo da budemo robovi svemu površnom, prestajemo da brinemo o sitnicama. Kao rezultat toga, um će postati otvoren za važnije stvari. Na ovaj način postižete izvanredno stanje smirenosti i spokoja.

Budistički monasi su naučeni sve da rade iskreno, sa radošću i dobrim namerama. Kada meditiraju, umesto da se fokusiraju samo na sebe, razmišljaju o miru na celoj planeti i opštem prosvetljenju.

Pravilo broj 3. Meditacija kao način života

Jedno od najvažnijih pravila za pronalaženje mira i sklada je "smirivanje" uma meditacijom ili "svesnom percepcijom sadašnjosti".

Drugi trik je učenje da smimo um pravilnim disanjem. Ovo je tehnika koju monasi koji su izabrali put duhovnog buđenja praktikuju vekovima.

Umesto da slobodno vreme posvećujete surfovanju internetom, vežbajte meditaciju. Samo 10 minuta dnevno dovoljno je da promenite svoj život na bolje.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj