Skoro svako od nas teži pozitivnojenergiji, ali život nas uvek iznenadi i lako može da krene suprotnim smerom od naših planova, piše Lovesensa.

Koliko god se trudili da sačuvamo dobru energiju i optimizam, negativne vibracije su svuda oko nas. Moguće je da na putu do posla sretnete pasivno-agresivnu osobu koja će vam preneti loše vibracije ili ćete čuti neku ružnu vest koja će zaprljati vašu auru...

Negativna energija je na svakom ćošku, u skoro većini razgovora i aktivnosti...

Evo kako da očistite i zaštitite svoju auru uprkos negativnoj energiji:

1. Distanca

Spoljašnja negativna energija nije deo vas. Ona želi da dopre do vaše duše i useli se u nju. Zato je važno napraviti distancu uvek kada osetite prisustvo negativne energije. U tom trenutku odvojite se od osobe, situacije ili aktivnosti u kojoj vlada negativna energija i stvorite svoju energiju. Samo tako ćete moći da zaštitite svoju auru.

2. Vizualitujte auru

Zamislite da je aura izvan vas, odnosno da je štiti koji vas okružuje i štiti od spoljašnjih negativnih vibracija. Ona je vaš dom, vaš zid i prostor kojem niko ne može pristupiti bez dozvole.

3. Tokovi negativne energije

Važno je da razdvojite ljude koji su negativni jer im je neko drugi preneo negativnu energiju ili one koji stalno šire negativne vibracije. Na ovaj način znaćete koja negativna energija preti vašoj auri i razvićete empatiju i saosećanje. Nekim ljudima je zaista potrebno pomoći kako bi se i sami odbranili od talasa negativnosti.

4. Ego

Egoizam je najveća zamka za energiju. Iako može učiniti da se osećamo dobro u pojedinim trenucima, ubrzo će zaprljati auru negativnim vibracijama. Zato je aura najzaštićenija kada smo svesni svog bića u potpunosti i kada sebe prihvatamo u svojoj pravoj prirodi.

5. Zahvanost

Kada ste zahvalni za ono što imate, Univerzum vam daje više. Zahvalnost čisti auru, ulepšava i sprema je za nove izazove. Budite zahvalni, jer to je melem za vašu dušu.

Izvor: Lovesensa