Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS JE SVETA KSENIJA PETROGRADSKA - OVO JE MOLITVA KOJA SE IZGOVARA: Veruje se da privlači ljubav, sreću i uspeh!

Molitva Svetoj Kseniji Petrogradskoj za ljubav, uspeh, sreću i mir!

 Molitva na praznik Svete Ksenije Petrogradske. Izvor: Shutterstock

Pravoslavni vernici 6. februara obeležavaju praznik posvećen Svetoj Kseniji Petrogradskoj.

Sveta Ksenija Petrogradska jedna je od najpoštovanijih ruskih svetiteljki, ali je slave i poštuju pravoslavni vernici i u drugim zemljama. Smatra se za jednu od najvećih podvižnica, a njene svete mošti i grob se nalaze u Petrogradu na Smolenskom groblju, u maloj kapeli, Praznik posvećen Svetoj Kseniji Petrogradskoj proslavlja se 6. februara.

Pravoslavni vernici se mole svetiteljki za pomoć, zaštitu i želje. Najčešće se Svetoj Kseniji upućuju molitve za posao, dom, zaštitu porodice i ljubav. Veruje se da molitva koja dolazi iz srca je najsnažnija, a evo koju molitvu pravoslavni vernici upućuju Svetoj Kseniji Petrogradskoj.

"O, sveta sveblažena mati Ksenijo!

Ti si pod zaklonom Svevišnjega živela vođena i ukrepljivana Bogomajkom.

Glad i žeđ, studen i vrelinu, uvrede i gonjenja pretrpela si, dar prozorljivosti i čudotvorstva od Boga si dobila i pod zaštitom Svemogućeg pokoj našla. Sada te Sveta Crkva kao miomirisni cvet proslavlja stojeći na mestu tvog pogrebenja, pred ikonom tvojom svetom i kao živoj, koja si sa nama, molimo ti se: primi molitve naše i prinesi ih prestolu Milosrdnog Oca nebeskog i imajući smelost pred Njim, izmoli večno spasenje onima koji tebi pritiču, obilje blagoslova za dobra dela i pregnuća naša i izbavljenje od svih nedaća i žalosti.

Zastupi svetim tvojim molitvama pred Prestolom Svemilostivog Spasitelja našeg nas nedostojne i grešne.

Pomozi, Sveta blažena mati Ksenijo, deci da se svetlošću Svetoga krštenja ozare i pečatom Duha Svetoga zapečate, da se dečaci i devojčice u veri, čestitosti i bogobojažljivosti vaspitavaju i uspeha u učenju imaju, da se bolesni i slabi iscele, porodičnu ljubav i slogu nispošlji, monahe udostoj da se dobrim podvigom podvizavaju i od uvreda ih ogradi, pastire u kreposti Duha Svetoga učvrsti, narod i zemlju našu u miru i spokojstvu sačuvaj i sažali se na one koji su u predsmrtni čas lišeni pričešća Svetim Hristovim Tajnama.

Ti si nam nada i uzdanje, brzo uslišenje i izbavljenje, tebi blagodarnost uznosimo i s tobom slavimo Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i kroz sve vekove.

Amin!"

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj