Koliko ste puta u životu zamislili neku želju, a ona se nije ostvarila? Sigurno postoje neki neostvareni snovi za koje ste se trudili i borili, ali oni su ostali iza vas. Da li ste razmišljali da je možda tako bolje, da se baš to dogodilo za vaše dobro?

Postoji izreka koja kaže da kada nam se jedna vrata u životu zatvore, druga se odmah otvaraju, samo mnogi od na nažalost ostaju dugo da gledaju u ta zatvorena vrata i ne vide da su im se nova otvorila i da im pružaju neke nove i bolje mogućnosti, lepote i radosti.

Ponekad se stvari na našem životnom putu ne ostvaruju iz mnogih razloga - možda zaslužujemo nešto bolje, više, treba nešto da naučimo, a možda i da vežbamo strpljenje. Moguće je da će ono što želimo doći baš u pravom trenutku, a da to tada nismo ni očekivali. Glavna stvar je da ne očajavamo, posebno kada smo pokušali, a onda shvatili da na nešto ne možemo da utićemo.

Glumac Nebojša Dugalić poznat je po maestralnim ulogama, ali sve više s epo društveniim mrežama dele njegove duhovne pouke i mudrosti o životu,s reći, ljubavi i veri. Jedna od njih je baš i poruka o neostvarenju želja o čemu je pričao o emisiji "Otrkivenja":

"Kad god neke stvari nisam dobio do Boga onda kada sm ih želeo, često mnogo posle toga sam shvatio zašto mi Bog to nije tada dopustio, i koliko je bilo dobro što neke stvari nisam dobio tad kada sam želeo. Samo imajte poverenja da ako vam se nešto ne daje, ne daje vam se za vaše dobro, jer nešto vam onda na tom putu ne treba. Onda treba to da pustite od sebe, da tražite i vidite negde neku drugu stazicu, i naćićete sigurno. Nekad vam Bog da posle mnogo godina, nekada vam da odmah, nekada vam pokloni i da ste niste nadali. Ta dinamika Božijeg darivanja je vrlo neobjašnjivo. Ali na vama je da se otvorite, da kažete ja hoću da osluškujem Božiji poziv, glas, šta bi Bog od mene sad voleo. I sigurno će vam se dati."

Izvor: Sensa