Jutro je važan deo dana, novi početak u kojem je potrebno da usvojimo pozitivnu energiju, podstaknemo unutrašnji mir i osećaj sreće. Nikome ne prija naglo ustajanje iz kreveta na zvuk alarma i brzo spremanje za posao. Umesto toga, odvojite ujutru vremena za rutine koje vas opuštaju, daju vam lepu energiju i osećaj da možete da postignete više i maksimalno iskoristite dan pred vama.

Sami birate kako ćete započeti dan i sa kakvim vibracijama ulazite u njega. Bez obzira da li vam prija miris jutarnje kafe dok gledate kroz prozor, vežbanje joge, meditacija ili slušanje muzike, doručak čim ustanete iz kreveta ili plesanje - neka vaša jutarnja rutina bude ono što pomaže da se osećate dobro.

Pitali smo Natašu Vukoje, Praktičara Rekonekcije i Rekonektivnog isceljenja i učiteljicu Kundalini joge, koje jutarnje rituale praktikuje za zdravlje, buđenje energije i opuštanje:

"Vrlo je važno kako krenemo u dan. Ono što je meni praksa pokazala i ono što je meni najbitnije jeste zapravo kako počinjem dan. Moj dan počinje uz tehnike disanja ili meditaciju. Postoji i set vežbi koje sam kreirala za pokretanje energije u ranim jutarnjim časovima. Makar i 15 minuta koje ćete da posvetite sebi ujutru na najbolji mogući način može da utiče na ostatak vašeg dana. Bićete fokusiraniji, stabilniji, u stresnim situacijama ćete drugačije da reagujete." - objasnila je Nataša.

Nataša Vukoje je i trener za lični razvoj i spiritualni vodič, ona svakodnevno motiviše, ohrabruje i osnažuje svoje pratioce na društvenim mrežama u cilju da se osećaju bolje, postanu najbolja verzija sebe i žive ispunjeni pozitivnom i prijatnom energijom. Nataša organizuje razne online radionice za lični razvoj, kurseve meditacije, kao i časove kundalini joge.

Zamolili smo Natašu da sa nama podeli svoje omiljene afirmacije za privlačenej obilja koje takođe možete praktikovati ujutru.

"Moje afirmacije za obilje koje sam takođe uvrstila u početak svoga dana. Sa vama delim neke od mojih omiljenih:

  1. Potpuno verujem u životni proces.

  2. Osećam se potpuno sigurno i bezbedno.

  3. U ovom životu moj zadatak je da učim, napredujem i rastem.

  4. U život mi dolazi sve ono što je meni potrebno da bih ja bila srećna i zadovoljna i kako bih radila i rasla.

  5. Svaki novi dan za mene jeste nova prilika za rast i uživanje.

  6. Volim i voljena sam."

Anketa

Koje jutarnje rituale vi redovno praktikujete za srećan početak dana?

Izvor: Sensa