Postoji izreka koja kaže da je čovek srećan onoliko koliko je spreman da usreći druge ljude. U savremenom svetu mnogi lutaju i tragaju za srećom, često smo fokusirani samo na sopstvenu, a zaboravljamo koliko je sreća ljudi oko nas dragocena i da je to zapravo i naša sreća.

Otac Tadej je govorio: "Kakav je naš odnos prema bližnjima, takav je i naš odnos prema Bogu. Zašto? - Zato što Gospod počiva u svakoj duši." Zato je važno da se podsetimo koliko je divno i blagosloveno kada učinimo dobro delo za drugoga, kada nekoga usrećimo, pomognemo. Kada se osvrnete nazad i prisetite se samo jedne takve situacije, verovatno osećate koliko je srce u takvim trenucima ispunjeno.

Baš o tome je govorio i otac Predrag Popović na svom YouTube kanalu:

"To je ono što nas male ljude ustvari čini velikim - kada pomognemo drugim ljudima da budu srećni. Onda je naša sreća, njihova sreća i Božija kompletna. Bog će takve da blagoslovi i da im da svaki sledeći put kad se budu nešto molili, da usliši njihovu molitvu." - objasnio je otac Predrag.

Zato ne zaboravimo da je tajna prave sreće često ne usrećiti sebe, nego proširiti radost i učiniti da je drugi osete. A takva dela se ne mogu činiti bez divne esencije najlepših osećanja, bez LJUBAVI.

Izvor: Sensa