Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duboko poverenje u životni proces

Ljudima mogu da dam znanje, inspiraciju i motiv da otkriju svoje potencijale, priliku da se rašire i dožive svoju punu ekspanziju, ali ne mogu to da uradim umesto njih, kaže Siniša Ubović, glumac i trener jedinstvene metode Heal ...

  Izvor: Adria Media Serbia

Sinišu Ubovića žene obožavaju", rečeno mi je pred odlazak na intervju sa njim. To nije samo zato što je on glumac (najpoznatiji po ulozi u TV seriji "Miris kiše na Balkanu"), nego i zato što je Heal Your Life trener koji kod nas vodi jedinstvene radionice bazirane na učenjima Amerikanke Lujze Hej, pomažući ljudima da otkriju svoje potencijale, da probude unutrašnju snagu i da uz pomoć jednostavnih, ali snažnih vežbi dopuste sebi da svakim minutom budu rođeni u novom životu, što ih ohrabruje da umesto u energiji straha koja nam se servira, izaberu da žive u energiji ljubavi gde leži svaki naš kreativni impuls, stvaralaštvo i sloboda. Sam život.

Kada vas je i kako zainteresovao rad Lujze Hej koju smatraju jednom od vodećih ličnosti na polju motivacije, samopomoći i ličnog razvoja?

"Pre nekoliko godina osećao sam opšte nezadovoljstvo svojim životom. Nisam bio zadovoljan pravcem kojim se razvija moja glumačka karijera, pa sam pokrenuo privatni biznis koji je trebalo da mi obezbedi finansijsku sigurnost, ali sam se suočio s više poblema nego dobrih rezultata i nakon tri godine truda i napora počeo da izlazim iz tog posla. Negde u to vreme moja supruga je na hodniku zgrade u kojoj stanujemo pronašla ostavljenu knjigu Lujze Hej Moć je u vama, donela je kući, ali je knjiga završila na polici, da je niko nije pogledao. Posle nekog vremena, počeo sam da se vraćam glumi, ali opet ne na način na koji sam želeo i završio u krevetu s brojnim zdravstvenim problemima, koji su u stvari bili beg od generalnog nezadovoljstva svojim životom.

Tražeći šta bih mogao da čitam dok sam se oporavljao, posegnuo sam za tom knjigom. Znam da zvuči kao fraza iz nekog filma, ali u mom životu zaista više ništa nije bilo isto. Kao da me je neko rasklopio, a zatim sklopio na novi način. U jednom danu mi se otvorila svest o tome kako funkcionišu zakoni prirode i Univerzuma: postalo mi je jasno zbog čega sam tek iz petog puta položio vožnju, zašto sam na glumu primljen tek nakon petog pokušaja... Zato što sam do tada verovao da mi je predodređeno da do svega dolazim teško. To je bila moja dnevna mantra, moj model verovanja koji se reperkutovao u moju stvarnost. Ono što sam na podsvesnom nivou uvek znao je da će na kraju ipak sve biti dobro jer je to je ono što svi posedujemo kao iskru iskonskog znanja. To je deus ex machina koju potiskujemo, više volimo da se žalimo kako nam je teško, jer nam je to u kodu, živimo na prostorima koji nose takvu matricu: da ovde stvari idu teško, da smo predodređeni za trpljenje...

Shvatio sam da sam sam sebe doveo u nevolju, i da, ako želim to da promenim, moram da donesem odluku o tome. Svestan realnosti zemlje u kojoj živim, znao sam da postoje aspekti na koje ne mogu da utičem, ali ono što jesam mogao je da u svojoj svesti počnem da stvaram prostor za nove događaje, slike, ideje. Počeo sam da koristim sve ono što je Lujza Hej u svojoj knjizi ponudila, za početak afirmacije, rečenice koje sebi šaljemo kao najdivnije poruke onoga što želimo da se u našem životu manifestuje. Počeo sam da odlazim na probe pola sata ranije, peške - i za to vreme mentalno ponavljao afirmacije, šaljući poruke Univerzumu i životu da sam spreman. Bila je to neka vrsta meditacije u pokretu. Prošlo je samo nedelju dana i stvari su počele da se odvijaju na čudesan način. Čvor se razvezao, počele su da mi se otvaraju nove mogućnosti."

Po čemu se učenje Lujze Hej razlikuje od drugih pravaca pozitivističke psihologije?

"Osnove svih pravaca su slične. Ima dosta autora koje volim: Vejn Dajer ili Merijen Vilijamson na primer, ali čitajući literaturu iz te oblasti nisam upoznao nijednu toliko snažnu autorku kakva je Lujza Hej, zato što ona simplifikuje stvari, njene poruke su jednostavne, razumljive ljudima svih nivoa obrazovanja, kultura i socijalnih statusa. Tu leži i odgovor na tako masovno prihvatanje njenog učenja jer je ono što zagovara blisko i razumljivo beskućniku koliko i vođi kompanije. Nakon mesec dana rada na afirmacijama, došao sam do filma Možete da izlečite svoj život koji je produbio ono što sam o njenom radu znao i ubrzo zatim osetio potrebu da joj se obratim lično. Otkrio sam da u Americi postoji obuka za HYL trenere, ali je ona bila izvan mojih finansijskih mogućnosti. Međutim, bio sam na neki čudan način spokojan znajući da sam na dobrom putu i da će na kraju sve biti dobro. Napisao sam iscrpan mejl o sebi, zemlji i okolnostima u kojima živim, želeći da sa njom podelim svoje ushićenje i preporod koji sam doživeo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj