Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji je vaš tip libida?

Prepoznajte svoj tip libida i uskladite seksualne energije s partnerom na najbolji način.

  Izvor: Shutterstock

1. Senzualan

Emocionalna intimnost vam je znatno važnija od seksualnog zadovoljstva, i skloni ste prigovaranju ukoliko osetite da je partner nezainteresovan ili nedovoljno nežan tokom seksa. Razmislite o široj slici vaše veze: ako je partner posvećen drugim aspektima veze, podsetite sebe da njegov pristup seksu reflektuje ono što njega privlači, a ne nedostatak emotivne bliskosti.

2. Erotičan

Upravo je ovaj tip  često idealizovan u filmovima: zainteresovan za strastan seks, stalno u potrazi za novim iskustvima i novim tehnikama. Erotični ljubavnici često osuđuju partnere koji su zadovoljni rutinom u seksu. Ukoliko niste u vezi sa partnerom koji takođe pripada erotičnom tipu, potrebno je da shvatite da vaš stav može biti naporan, kao i da cenite parnerov pristup i pružite mu nežnu podršku u istraživanju.

3. Zavisan

Vi žudite za seksualnim odnosom i često ga koristite za oslobađanje od stresa. Skloni ste iritabilnosti, ukoliko vam je seks uskraćen. Pripadnici ovog tipa su najčešće muškarci i on se razvija tokom adolescencije – kada se oslanjate na samozadovoljavanje kao način da se suočite sa stresom i nesanicom. Jedno od rešenja može biti i usvajanje novog načina za oslobađanje od stresa, poput vežbi disanja ili relaksirajućih aktivnosti.

4. Entitled

Verujete da je, kada ste u vezi, partnerova dužnost da vam pruži seksualni život kakav želite. Nezavisno od nivoa želje, osećate da je partner u obavezi da ispuni vaše potrebe. Ljubavnici ovog tipa moraju da shvate da je dobra veza ona u kojoj postoji međusobno razumevanje potreba. Morate da osvestite partnerove želje i potrebe, kao i da prihvatite da su pojednako vredne i važne kao i vaše.

5. Zavisnik

Ovaj tip je prilično redak. Može biti genetski uzrokovan – jednostavno imate izraženu želju i teško vam je da se kontrolišete. Takođe, može biti znak emocionalne nesigurnosti – kada neko seksualno reaguje na vas, dobijate potvrdu koja vam je potrebna. Pripadnici ovog tipa često traže seks van veze. Koliko cenite svog partnera? Ovakvi parovi mogu da potraju samo ako postoji spremnost za iskren zajednički rad.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj