Ljubav je čarobna, ali život nas nekada odvede u romanilnu iluziju. Zaljubimo se, volimo, odletimo na sedmo nebo, a onda se suočimo sa pravim licem osobe kojoj smo verovali, i razočaramo se. Verovatno ste imali i vi takvu lekciju, ali o nije razlog za tugu i žaljenje, već za saznanja - svest o tome na kakve odnose više ne pristajemo, i ovo je još jedna šansa za naš rast.

Kako bismo izbegli iste greške, važno je da se fokusiramo na signale, crvene zastave, koje pokazuju da nas osoba i ne voli kako mi maštamo. Ovo su znakovi upozorenja:

1. Pojavljuje se samo kada mu nešto treba - Muškarci poput senke Hamletovog oca prisutni su u vašem životu samo formalno. Ukoliko je partner tu kada mu nešto treba, a nestaje kada je potreban vama, to nije ljubav, već koristoljubivost.

2. Sve vreme je potrebno da se prilagodi njegovim planovima - Takav partner ne traži životnog partnera, već negovatelja. On ceni svoju udobnost i korist iznad svega i nikada neće odustati od njih zbog vas. Ostati u vezi sa njim znači odustati od svojih snova, što je toksično.

3. Ignoriše vaše želje - Ako se muškarac odnosi prema vašim hobijima, snovima i planovima sa neuporedivom ravnodušnošću, onda se ni ne nadajte da mu veza znači. Prava ljubav je ona koja hrani vašu autentičnost, interesovanja i ono što volite, ne sputava vas.

4. Izbegava da priča o budućnosti - Ako muškarac svakako izbegava da priča o ozbiljnim promenama, na primer o zajedničkim planovima, zajedničkom životu, razviju, da mašta o budućnosti, moguće je i da nema takve namere. Otvoreno razgovarajte o tome ako želite i mislite da je vreme da vaša veza preraste na viši nivo.

5. Ne upoznaje vas sa prijateljima i porodicom - Ako ste već neko vreme zajedno i ne znate ništa o prijatejima i porodice voljene osobe, ovo može biti signal. Osoba koja ima ozbiljne planove sa vama, želeće da vas predstavi ljudima koji su joj važni.

6. Ne drži obećanja - To su ljudi koji obećavaju zvezde sa neba, a ne trude se da ispune osnovne dogovore u vezi. Ovakve osobe žele praznom pričom da vas zadrže uz sebe, uzimaju puno, a ne daju ništa kada je reč o emocijama, osećanjima, zajedničim potrebama.

7. Flertovanje sa drugima, sklonost preljubi - Poštovanje i odanost su ključni za zdrav odnos, a kada postoje naznae poput preljube, to je znak da vas ova osoba ne poštuje, kao ni vaš odnos. Zaslućujete nekoga ko je iskren, odan i ko ne želi da vas povredi.

Izvor: Sensa