DA LI STE SEKSUALNO KOMPATIBILNI SA PARTNEROM: U vašoj vezi moraju da postoje ove 2 stvari - osnov za iniman odnos!

Saznajte da li ste seksualno kompatibilni sa partnerom - evo koje dve stvari su osnov da se erotska energija razvija!

Shutterstock

Šta znači kada su partneri intimno ili seksualno kompatibilni?

Neki veruju da je osnova kompatibilnosti partnera psihologija odnosa, sa druge strane, mnogi smatraju da to podrazumeva određene tehnike, želje i intuitivni odnos. Pa ipak, mnogi naučnici se slažu da su za intimnu ili seksualnu kompatibilnosti potrebne 2 stvari:

1. Kompatibilnost između partnera je nemoguća kada jedna strana kategorički ne prepoznaje želje druge.

Ponekad i devojke žele brzu i strastvenu ljubav bez dugih predigra, baš kao i muškarci. Međutim, mora se shvatiti da je reč "ponekad" ključna u ovoj situaciji. Ako se partner bavi zadovoljavanjem samo sopstvenih hirova, treba razmisliti da li odnos uopšte ima potencijal. Kada partner misli na sebe i ne poštuje potrebe svoje partnerke, to je dobar razlog da kažete "zbogom".

Za seksualnu kompatibilnost neophodno je da razumete želje druge strane i da između dva tipa želja pronađete balans. Važno je da zadovoljstvo bude obostrano!

2. Razlika u ličnim bioritmovima velika je prepreka na putu ka intimnoj kompatibilnosti

Jedan partner želi ljubav i pažnju, dok drugi samo želi da spava. Ako vam je veza važna, onda treba da tražite optimalno doba dana kada su oba partnera raspoložena, imaju energije i želju. Vaši satovi i želje se moraju poklapati kako biste bili kompatibilni.

Izvor: Sensa