Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni mistik Osho otkriva tajnu pravilne ishrane: evo šta treba da jedete ako meditirate

Nakon unošenja ispravne hrane, ne treba da osećate neku težinu i pospanost!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Čovek je jedina vrsta čija ishrana nije predviđena. Ishrana svih životinja je određena. Njihova osnovna fizička potreba i njihova priroda određuje šta treba da jedu, a šta ne treba; koliko će jesti, koliko neće jesti; kada će jesti i kada će prestati. Ali čovek je sasvim nepredvidljiv, on je sasvim neodređen. Niti mu priroda kaže kada treba da jede, niti mu njegova svest nalaže koliko treba da jede, niti njegova shvatanja odlučuju kada će prestati da jede.

Čudesna mantra koju treba da izgovorimo kad smo pod stresom: ponavljajte ove reči sve dok ne osetite promenu

Ako nijedna od tih čovekovih osobina nije predviđena, čovekov život je krenuo u neki veoma neodređeni smer. Ali ako postoji čak i malo razumevanja - ako čovek počne da živi čak i sa malo inteligencije, čak i sa malo rasuđivanja, tek sa malo otvorenim očima - onda mu neće biti nimalo teško da započne sa pravilnom ishranom. To je veoma lako; ništa nije lakše od toga. Da bismo shvatili pravilnu ishranu, mi ćemo to podeliti na dva dela.

Prva stvar: šta čovek treba da jede, a šta ne treba da jede?

Čovekovo telo je sačinjeno od hemijskih elemenata. Čitav proces tela je veoma hemičan. Ako čovek uzme alkohol, njegovo telo će biti obuzeto hemijom - ono će postati zatrovano, nesvesno. Bilo koliko da je zdrav, bilo koliko da je čovek smiren, hemija otrova će obuzeti njegovo telo. Bilo koliki da je svetac, ako mu se bude dao otrov, on će umriti.

Bilo koju hranu da čovek nesvesno uzme, bilo kakva vrsta uzbuđenja, bilo koja vrsta remećenja je škodljiva. A najdublja, najveća škodljivost je kada te stvari stignu do pupka. Možda niste ni svesni da se u naturopatiji svuda u svetu koristi lekovito blato, vegetarijanska ishrana, laka hrana, lekovite obloge i kupke za iceljenje tela. Ali nijedan lekar-naturopat još nije shvatio da efekat lekovitih obloga, lekovitog blata ili kupki nije koristan zbog njhovog posebnog kvaliteta već used toga kako sve to utiče na pupčani centar. A pupčani centar potom utiče na ostatak tela. Sve te stvari - blato, voda, kupka - utiču na uspavanu energiju u pupčanom centru, a kada se ta energija izdigne tada se zdravlje počne podizati u čovekovom životu.

Ali naturopatija još nije svesna toga. Naturopatija misli da možda korist dolazi iz blata, ili kupki ili vlažnih obloga na stomaku! Oni imaju dejstvo, ali stvarna korist dolazi od probuđene energije iz uspavanog centra pupka. Ako se loše postupa sa pupčanim centrom, ako je loša dijeta, ako se koristi loša hrana, tada će malo po malo pupčani centar postati uspavan i njegova energija će postati slabašna. Malo po malo će centar početi da se uspavljuje. Na kraju, on će skoro savim zaspati. Potom ga nećemo moći ni zapaziti kao neki centar.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj