Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako žena ima disbalans druge čakre, dolazi do različitih oboljenja: evo kako se Svadhistana najlakše vraća u ravnotežu

Rad na ovom energetskom centru od izuzetnog značaja za svaku ženu. Osnovna potreba ovog energetskog centra je emotivni identitet, pa ne čudi što je on smešten iznad prvog energetskog centra koji pripada Marsu i ispod trećeg energetskog ...

  Izvor: Shutterstock

Venera predstavlja naše odnose sa drugim ljudima, kao i naš ljubavni život. Venera je sve ono što volimo, što zaslužujemo, što nam pripada, što imamo potrebu da budemo, da imamo, da dobijemo. Ona je način na koji volimo, način na koji izražavamo svoju ljubav. Na sanskritu se Venerin energetski centar zove Svadhistana (sakralna čakra), što u prevodu znači „zasladiti“. Nalazi se dva prsta ispod pupka i u njemu su sadržane sve vode naših pretkinja, a kako se element vode vezuje za emocije, treba znati da su u njemu sakupljene sve emocije koje smo nasledile od naših pretkinja.

Povezane vesti

Emocije koje ponekad treba očistiti i pročistiti, jer su nam baš one prenele ograničenja, boli, tuge; zato je rad na ovom energetskom centru od izuzetnog značaja za svaku ženu. Nema opuštene i zadovoljne Venere bez stabilnog Marsa i Sunca (muški principi), koji su nama, ženama, od velikog značaja. U astrologiji se Mars vezuje za momke sa kojima se zabavljamo, a Sunce za oca i supruga.

Povezane vesti

Ako ste primetili da patite od ukočenosti u telu, posebno u karličnom delu, ili vam pak otiče donji stomak, postoje problemi sa jajnicima, bol u krstima, neurednim mensturacijama, PMS je intenzivan ili imate probleme u menopauzi, to su sigurni signali da je vaš energetski centar Venere u disbalansu.

Povezane vesti

Dobra stvar je što se sve može vratiti u balans uz pomoć adekvatnih energetskih vežbi. Takođe, možete se upisati na ples, na salsu ili kizombu, latinoamerički ples gde ćete dozvoliti vašim kukovima da se njišu i prirodno vas pokrenu. Da li ste skoro plesali i osetili radost, istinsku? Šta ste poslednji put uradili prvi put? Zaplešite, dopustite sebi da se emocije uzburkaju, baš kao talasi koji se dodiruju sa obalom. Venera se rodila u moru, ne bez razloga. Iskoristite njen retrogradni hod ove jeseni da očistite sve one odnose koji vas ne čine istinski srećnim i da otpustite sve mutne vode (emocije koje vam ničemu ne služe) iz svog tela.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj