1) Čak i kad sam sam, zapamtiću da sam povezan sa svima

Može biti teško napredovati na duhovnom putu ako osećamo da smo odvojeni od svemira. Na kraju svega, vama je suđeno da budete deo celine. To je istina, fizički, duhovno i emocionalno. Ponavljanjem ove mantre, podsećate se na vezu na koju se moramo nakačiti i koja se nikad ne može slomiti. Ovo je izvrsna mantra koju ćete koristiti ako se osećate izolovano, ali i ako imate tendenciju da prečesto stvari gurate na svoj način.

2) Pronaći ću svoj put pomažući drugima na njihovom putu
Jedan vrlo važan deo napredovanja na duhovnom putu je postati otvoren za duhovne, telesne i emocionalne potrebe drugih. Ako to možemo da učinimo, možda ćemo brže postići puno razumevanje nego ako se fokusiramo isključivo na sopstveni rast.
Ponavljanjem ove mantre postajemo otvoreni, ne samo da pomažemo drugima, već i da prepoznamo one koji imaju problema.

3) Neću poistovetiti negativne misli sa stidom
Vrlo je malo nas koji na svom putu nikada nismo osetili bes, ljubomoru, bedu ili ljutnju. Kada imamo ova negativna osećanja, važno je da ih spoznamo, razumemo i radimo na njima kako bismo rasli, umesto da bežimo od njih. Međutim, važno je i da sebi oprostimo za ova osećanja. Unutrašnji sram je štetan za svesnost kao i bes usmeren ka spolja.

4) Prihvatam sve, gde god bili
Naravno, ako ćemo biti nežni sa sobom, moramo raditi na tome da budemo nežniji sa ljudima sa kojima imamo kontakt. Ova mantra nas podseća ne samo da budemo ljubazni nego i da prihvatamo. Ako sebe uhvatimo kako lično prihvatamo stvari ili osuđujemo ljude, ovo je sjajna mantra.

5) Tražiću i videti lepotu svuda oko mene
Tako je važno prepoznati lepotu. Srećom, svuda je oko nas. Postoji estetska lepota ljudi, arhitekture, umetnosti i prirode. Postoji i lepota u ljudskom ponašanju, snazi pa čak i slabosti. Kada vežbamo oči da vide lepotu, treba da naučimo razliku između gledanja i viđenja. Zapravo, kada posmatramo otvorenim umom, možemo čak i u najružnijim i najnezgodnijim stvarima pronaći lepotu.

6) Dopustiću da mi se dogode dobre stvari i da mi pristigne obilje
Ako ostanemo otvoreni, svemir je pun energije koja samo čeka da proteče kroz nas. Sve što treba da učinimo jeste da budemo duhovno otvoreni.
Što se više otvorimo pozitivnoj energiji i duhovnom obilju, to ćemo biti srećniji.

7) Odnosiću se prema svom umu i telu onako kako to zaslužuju
Sve dok imamo telesne i emocionalne potrebe, našem um i telu je potrebna pažnja. Ovu mantru treba koristiti kao podsetnik da se brinemo o sebi. Važni smo i ne bi trebalo da osećamo osećamo krivicu jer smo sebi prioritet.

8) Baviću se isključivo mislima i emocijama koje mi pomažu da rastem
Ne možemo duhovno da rastemo ako dopustimo sebi da zaglavimo sa neproduktivnim mislima i emocijama. Ovu mantru treba da ponavljamo kako bismo se podsetili da se posvetimo prepoznavanju negativnih misli i osećaja i da se fokusiramo na pozitivna osećanja.

9) Tražiću istinu i znanje
Tako je primamljivo ispuniti svoj um tračevima i drugim smećem koje se smatra zabavom. U svakom slučaju, nema ništa loše u filmovima, televiziji i drugim oblicima zabave. Međutim, problem dolazi kada zamenimo učenje i traženje istine sa zabavom. Ova mantra će nam pomoći da se usredsredimo na traženje istine u svakom slučaju.

10) Smejaću se i doprineti pozitivnoj energiji u svemiru
Postizanje višeg nivoa svesti ne znači da moramo biti ozbiljni sve vreme. Humor i smeh su dve stvari koje podižu naš duh. Kada se smejemo, doprinosimo pozitivnoj energiji u Svemiru.To nam pomaže na našem putu i pomaže drugima na njihovom putu. Ako smatrate da ste previše oštri i previše ozbiljni, ponovite tu mantru tokom meditacije.

Izvor: Atma.hr