Priroda, naš život, pa i mi sami, satkani smo od energije. Najjednostavnija podela energije jeste na pozitivnu i negativnu, ali akda negativna preovladava, ona iscerpljuje vaš optimizam, loše utiče na mentalno i fizičko zdravlje, vaše odnose i blokira vas na putu samoorazvoja.

Svakodnevno smo izloženi negativnoj energiji. Ona je u vestima koje čitamo, u saobraćajnoj gužvi, na poslu, a možda čak i u našem domu. Zbog toga je važno da zaštitite svoju auru(energetskopolje) od negativnih vibracija i očuvate fizičku i mentalnu harmoniju i stabilnost.

Pročitajte još:

Buda - 9 najlepših osobina koje čovek može da ima: da li neke prepoznajete kod sebe?

10 budističkih pravila za sreću u LJUBAVI: Kada bi Buda išao na romantične sastanke...

Evo kojih 5 koraka pomažu da se zaštite od negativne energije:

1. "Zatvorite" SVOJU AURU

U prijatnom okruženju vaša aura treba da bude otvorena i poprimi sve pozitivne vibracije. Međutim, kada ste izloženi negativnoj energiji, naročito u komunikaciji, važno je da zaštitite svoju auru od loših vibracija. Ako tokom razgovora osećate negativnu energiju, prekrstite ruke i noge i tako sebi pružite osećaj sigurnosti. Ovaj trik se zove privremeno "zatvaranje" aure.

2. Pozitivno okruženje

Zaslužujete dobru energiju, pozitivne ljude oko sebe i prijatna osećanja. Zato izbegavajte da odlazite na mesta na kojiama se osećate loše i udaljite se od toksičnih osoba koje vam prenose negativne vibracije.

3. Ne upadajte u zamku negativne energije

Tokom negativne komunikacije ili rasprave ne nasedajte na negativnu zamku. Ne dozvolite da se u vama probude negativne misli, već um fokusirajte na nešto pozitivno. U negativnim situacijama mislite na pozitivne ishode, uspomene, događaje koje predstoje i na taj način ublažite talas negativne energije.

4. Meditirajte i budite fizički aktivni

I fizička i mentalna snaga su neophodna zaštita od negativnosti. Redovnim vežbanjem i meditacijom ojačate svoj duh i osnažiti samopouzdanje, ali se i osloboditi već nakupljene negativne energije. Vežbanje će pročistiti vaše telo i um, a meditacija vašu auru.

5. Napravite oko sebe energetski štit

Vizualizujte zamišljeni štit koji poput balona od sapunice ili bele svetlosti stoji oko vas onda kada se suočavate sa negativnom energijom. Tokom meditacije zatvorite oči i zamislite kako negativna energija izlazi iz vašeg uma i tela, napušta vas. Osetite se slobodno i rasterećeno. A zatim zamislite kako vam se približava bela svetlost koja vas poput mehura okružuje, osetite toplotu, mir i uzemljenje. Vizualizacijom energetskog štita jačate svoju veru da imate moćnu energiju i čistu auru koju ništa ne može poremetiti i uprljati.

Izvor: Lovesensa