Zalazak sunca je idealan trentuak da se zadržimo nekoliko trenutaka svoju pažnju na prelepom danu za koji smo zahvalni i pripremimo se mekoću i tamu noći...

Dok gledate u sunce koje polako zalazi, udahnite polako podižući ruke u stranu i okrenite dlanove ka gore. Podignite ruke iznad glave kao da ćete dotaknuti zamišljenu loptu tople i svetle Sunčeve energije.

Anđali mudra za smiren um...

Izdahnite vazduh i polako spustite ruke kao da tu loptu provlačite kroz telo, do nogu i izvlačite je kroz stopala.

Ponovite ovaj pokret tri puta.

Sada duboko udahnite brojeći u sebi do devet, osećajući kako se vazduhom puni donji deo stomaka. Zadržite vazduh dok brojite do pet. Izdahnite kroz nos, svesno stežući donji deo stomaka tako da istiskujete vazduh. Ponovite ovakvo disanje tri puta.

Nastavite da dišete normalno i, gledajući u sunce, pratite menjanje boja u narandžastim i crvenim nijansama na nebu. Spustite dlanove na stomak i zamislite kako vas tople crvene i narandžaste niijanse greju i snaže vašu energiju. Ponovite svoju afirmaciju ili mantru koja vam prija: "Moje telo je zdravo i snažno", "Ispunjen sam ljubavlju i toplinom", "Voljen sam i bezbedan".

U oblačnim popodnevima, zamislite prelepi zalazak sunca u sebi. Zamislite kako se u vama razvijaju tople nijanse žute, narandžaste, ružičaste i koralnocrvene i sijaju lepotom. Osetite kako sunce u vama raste sve veće i svetlije i osvetljava i vas i sve oko vas. Što više sijate, to je snažnija energija u vama.