Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tič Nat Han: kako da odvežemo čvorove svesti

Kada neko nije ljubazan prema nama ili kada nas povredi nekim svojim delom stvaraju se "unutrašnje formacije" ili "čvorovi". Međutim, kako navodi budistički monah, pesnik i mirotvorac Tič Nat Han, odsustvo čistog razumevanja je ...

  Izvor: Foto: Profimedia

U budističkoj psihologiji postoji termin koji se prevodi kao "unutrašnje formacije", "karike" ili "čvorovi". Kada se pojavi neki čulni opažaj, zavisno od toga kako ga primimo, u nama se može vezati čvor.

Na primer, kada neko nije ljubazan prema nama ili kada nas povredi nekim svojim delom. Me đutim, kako navodi budistički monah, pesnik i mirotvorac Tič Nat Han odsustvo čistog razumevanja je osnova nastanka svakog čvora. Ako razumemo razlog nečijeg obraćanja ili gesta, nećemo se ljutiti i čvora neće biti.

Kako da raščistimo energetski nered: oslobodimo svest suvišnog prtljaga moćnom vizualizacijom...

Zato je važno da radimo na svojoj svesti i da tim čvorovima, odnosno unutrašnjim formacijama, poklonimo punu pažnju čim se pojave. Ako to ne učinimo, oni postaju sve jači i čvršći. Upražnjavanjem vežbi svesnog disanja možemo dobiti pistup čvorovima koji su se zavezali u nama.

Kada smo svesni prizora u svojoj glavi, možemo sebi postaviti pitanja kao što su:

1. Zašto sam se osetio neprijatno?

2. Zašto mi se ne dopada ova osoba?

3. Zašto sam to izgovorio?

Ovakvim podrobnim analiziranjem postepeno prenosimo unutrašnje formacije koje su skrivene u nama u područje svesnog uma. Onda smo svesni šta se dešava sa našim osećanjima i preobražavamo ih u pozitivne emocije.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj