KAKO DA POJAČATE SVOJU INTUICIJU I ČUJETE NJENE MOĆNE PORUKE: 11 načina da saznate šta vam govori unutrašnji glas!

Možete da osluškujete svoj nutrašnji glas, ali akjo ste stvorili blokade u sovm srcu, umu i duši, teško ćete čuti poruke koje vam prenosi. Evo kako da pojačate svoju intuiciju i pustite da vas vodi...

Shutterstock

Moćna intuicija - kako da se ponovo povežemo sa njom? Metode za jačanje te veze otkriva TijanaRadić, sertifikovana instruktorka meditacije, tehnika disanja i joge, Castu arhitektkinja:mjm

1. MEDITIRAJTE - Poruke iz vaše intuicije obično su tihe, pa će vam provođenje vremena u tišini pomoći da čujete i protumačite ove poruke. Biti veran sebi zvuči kao otrcana fraza, ali osluškivanje sopstvenih potreba je veoma moćno. Biti svoj znači slušati svoj unutrašnji glas. Svi imamo intuiciju. Što više meditiramo, postajemo svesniji svoje intuicije.

2. PRAKTIKUJTE TEHNIKE DISANJA - Prema mnogim tradicijama, dah je jedan od najvažnijih činilaca dobrog zdravlja i jasnijeg prosuđivanja.

3. POČNITE DA PRIMEĆUJETE SVE ŠTO MOŽETE SA SVOJIH PET ČULA.- Stimulisanje bilo kojeg od vaših pet čula izoštriće vaše šesto čulo – intuiciju. Pojačavanje vašeg čula vida, sluha, mirisa, dodira i ukusa približiće vas i više uskladiti sa šestim čulom.

4. BUDITE KREATIVNI - Bavljenje kreativnim aktivnostima, poput crtanja ili slobodnog vođenja dnevnika, smiruje kognitivni um i omogućava vašoj intuiciji da progovori.

5. TESTIRAJTE SVOJE SLUTNJE - Imate osećaj ko će da pobedi na utakmici? Imate osećaj da će sutra padati kiša iako vremenska prognoza kaže da neće? Da li znate da je novi momak vaše najbolje prijateljice loš izbor? Ako imate osećaj šta bi se moglo dogoditi u budućnosti, zapišite svoje slutnje, pa ih proverite kasnije. Pogledajte koliko ste često bili u pravu.

6. POSAVETUJTE SE SA TELESNIM KOMPASOM - Vaša intuicija vam govori kroz vaše telo, i što više negujete somatsku svest, postajete osetljiviji. Ako osetite neprijatan fizički osećaj kada pokušavate da donesete odluku, obratite pažnju. Osećate li se lako ili teško? Imate mučninu u stomaku? Imate glavobolju ili dijareju? To može biti samo rezultat stresnih reakcija aktiviranih lažnim strahom, ali to može biti i vaša intuicija koja vas alarmira.

7. PROVEDITE VREME U PRIRODI - Boravak u carstvu prirode, daleko od tehnologije i drugih iskušenja kognitivnog uma, može otvoriti vrstu intuicije koja nam je bila potrebna kada smo u praistoriji živeli na otvorenom i oslanjali se na nju da nas čuva od elemenata, predatora i drugih istinskih strahova od opasnosti.

8. OSEĆAJ VIŠE, MISLI MANJE - Um razmišlja, uvek brbljajući, raspravljajući sam sa sobom kao lud. Intuicija, s druge strane, oseća. Ako niste sigurni da li slušate svoj uplašeni um ili svoju intuiciju od poverenja, pogledajte da li možete razlikovati da li razmišljate ili osećate. Intuiciji postaje teško da komunicira sa vama ako je vaš um konstantno u prošlosti ili budućnosti. Zato razmotrite ovaj citat Lao Cea: „Ako ste depresivni, živite u prošlosti. Ako ste zabrinuti, živite u budućnosti. Ako ste u miru, živite u sadašnjosti.” Jedino u sadašnjem trenutku mi smo potpuno svesni sebe, svog tela i okoline u kojoj se nalazimo.

9. UKLJUČITE SE U PONAVLJAJUĆE POKRETE - Trčite. Plešite. Seckajte povrće. Svirajte klavir. Slikajte. Ove fizičke radnje mogu smiriti kognitivni um i otvoriti vašu intuiciju.

10. VEŽBAJTE SPOSOBNOST DA OSETITE LJUDE PRE NEGO ŠTO IH UPOZNATE - Pogledajte kakve informacije možete prikupiti posmatrajući ljude i osećajući njihov energetski potpis pre nego što porazgovarate sa njima ili saznate bilo šta o njima od drugih ljudi. Što više obraćate pažnju, više ćete shvatati da već znate stvari koje kognitivnim umom niste mogli znati.
Mi konstantno dobijamo signale upozorenja o situacijama, o ljudima, o stvarima, ali nas uče da ih zanemarimo i odbacimo. I onda mislimo da treba da radimo ono što svi drugi rade ili treba da slušamo stručnjake. A istina je da ponekad najbolje mi znamo.

11. OTPUSTITE OTPOR - Ne nazivajte se ludim kada intuitivno naslućujete. Često se kognitivni um raspravlja sa intuicijom umesto da joj veruje.

Izvor: Sensa