Mnogi misle da je najkraći put od tačke A do tačke B, ali istina je da je najkraći put onaj na koji nas upućuje naše srce...

Setite se nekog trenutka kada ste bili na raskršću. Dok preispitujete izbore koji su bili pred vama, setićete se da ste imali neko osećanje, odnosno da je postojao intuitivni momenat koji niste mogli da ignorišete.

Takvo osećanje izmiče racionalnim objašnjenjima, ono se ne može dokazati niti argumentovati. Mnogi intuiciju opisuju kao unutrašnji trzaj duše koji ih vuče ka novim i drugačijim putevima za koje je hrabrost neophodna.

Kako da raščistimo energetski nered: oslobodimo svest suvišnog prtljaga moćnom vizualizacijom...

U tradiciji joge, boginja Sarasvati otelotvoruje suštinu intuicije, kreativnosti i mudrosti. Njeno ime znači "Ona koja se sledi." Ona je pogled u unutrašnjost, instinktivno saznanje koje je rečima neizrecivo.

Ova boginja povezuje Mesečev ciklus sa ženskim senzibilitetom koji može da otrkije i mudrosti koje su ukorenjene duboko u nama. Sarasvati je slobodna kreativna energija koja postoji u svakoj od nas i uči nas kako da čujemo i sledimo svoju intuiciju.

Praktikujte meditaciju u tri koraka svaki put kada želite da prizovete svoju intuiciju ili kada želite da doprete do najdubljih istina. Kada se nađete na raskrsnici života i kada ne možete da donesete racionalnu odluku - donesite intuitivnu. Verujte svojoj intuiciji i sledite svoje "unutrašnje da" tokom života...

1. Trataka - Meditacija sa svećom.

Sedite i držite sveću za jednu trećinu niže od pogleda. Zagledajte se u plamen. Ruke stavite na kolena. Udahnite i nagnite se unapred. Ispravite kičmu kao kada radite Bitilisana pozu. Izdahnite, povijte se unazad kao kada praktikujete pozu Marjaryasana. Ponovite oko desetak puta uz Ujjayi disanje. Na kraju se vratite u prirodan položaj i gledajte u plamen.

2. Hamsa meditacija.

Hamsa je ime labuda kojeg jaše Sarasvati. Istovremeno, Hamsa je mantra sa zvukom disanja koja pomaže da izbistrite svoje misli kako biste ih razgovatnije čuli. Sedite i pri udisanju izgovarajte "ham", a dok izdišete "sa". Hamsa znači "Ja jesam." Osetićete da se postepeno opuštate. Gledajte u plamen sveće. Kada se osetite spremno, nastavite da izgovarate mantru u narednih desetak minuta.

Jutarnja meditacija: 5 minuta za miran dan (uprkos svemu)...

3. Osluškujte sebe.

Mislite na bilo koju situaciju koja vas trenutno brine. Dozvolite intuiciji da vas vodi. Slušajte je kako biste čuli koji put treba da odaberete. Kada odgovor dođe, lezite i izjednačite sa sa svojom intuitivnom odlukom.

Izvor: Lovesensa