Mlad Mesec pozicionira se između Zemlje i Sunca koji ga skrivaju i ne dopuštaju mu da se pojavi u svom punom sjaju, piše Lovesensa. Kada je noć tamnija, naziremo taj čudnovati srp mldog Meseca koji svojom energijom pomaže da dublje zavirimo u svoju dušu.

Pojava mladog Meseca ukazuje na novi ciklus, nov životni početak i potrebu da prihvatimo i osetimo promene.

Period mladog Meseca savršen je za:

  • nove planove
  • početak novih projekata
  • čišćenje doma
  • napuštanje loših navika

Važno je da za vreme mladog Meseca započnete nešto novo. Magični Mesečev sjaj poboljšava našu intuiciju koja pomaže da donesemo prave odluke i izaberemo dobar put. Takođe, idealan je period za prekidanje sa lošim navikama. Statička energija postaje aktivna, budi se jedna potpuno drugačija snaga i inspiracija.

Moćan ritual sa svećom tokom mladog Meseca

Upalite sveću, posmatrajte je, a zatim ugasite plamen. Gašenje plamena simbolizuje kraj, odnosno simbolizuje stvari koje želimo zauvek da odbacimo i otpustimo iz svog života. Na ovaj način gasite tugu, bes, razočaranja, osećaj krivice. Kada ponovo zapalite sveću, naglas izgovorite kako će izgledati vaš novi početak, bez starih loših navika i neprijatnih emocija.

Ritual sa perom

Idite u prirodu, uzmite jedno pero i dok ga držite u rukama razmišljajte o svojim problemima, negativnim osećanjima i nevoljama koje vas trenutno opterećuju. Kada izgovorite sve negativno, pustite pero da ga vetar odnese. Ovim ritualom privlačite olakšanje i oslobađate se od negativne energije.

Ovakav tip rituala možete praktikovati kad god želite, ali veruje se da je njihova moć najjača za vreme mladog Meseca.

Izvor: Lovesensa