Julie Morgenstern, američki profesionalni organizator i savetnik za podizanje produktivnosti, putuje po celom svetu i sarađuje sa korporacijama kako bi kod zaposlenih poboljšala organizaciju vremena i posla.

Ona navodi da postoji nekoliko lakih načina na koji možete da organizujete svoj život, bez obzira na to da li ste domaćica ili izvršni direktor velike kompanije.

Umesto da pokušavate da uradite sve što ste planirali, Julie predlaže da primenite četiri "O" saveta za kvalitetniju organizaciju.

Obrišite iz kalendara: Ukoliko ste u spisak obaveza uneli nešto što intimno znate da baš i nije neophodno učiniti, budite odlučni. Obrišite tu stavku i napravite mesta za neku važniju stavku. Recite sebi - čak i ako ne uradim ovo, ništa se loše neće desiti, život će se nastaviti, bez velikih posledica.

Odložite do povoljnijeg trenutka: Postoji razlika između odugovlačenja i odlaganja. Odugovlačenje je besciljno odlaganje obaveza zato što se nečeg plašite ili vam se prosto nešto ne radi. Suprotno od toga, odlaganje je samo prebacivanje obaveze za neki bolji momenat.

Obavite samo osnovno: Ukoliko imate velike planove da očistite celu kuću, a nemate vremena, Julie smatra da ne morate da odustanete od čitavog posla već da, recimo, samo prebrišete prašinu i podove. Nađite prečicu i uradite samo ono što je preko potrebno.

Ostavite drugima: Nekada je teško da drugima prepustite zadatke oko vođenja domaćinstva ili poslovne obaveze, ali Julie smatra da ako jasno definišete ono što želite, rezultati će biti pozitivni.