Svako od nas ima fizičku higijenu pred spavanje, ali šta je sa čišćenjemenergije?

Tokom dana naše telo, duša i um upijaju raznu energiju, na poslu, u prevozu, na ulici, kod kuće... Kako biste sačuvali blagostanje i zaštitili sebe od taloženja negativne energije, važno je da svako veče pred spavanje izdvojite 5 minuta i očistite svoje energetsko polje od loših vibracija.

Pročitajte još:

Kako negovati svoje energetsko polje: 5 načina da redovno jačate svoju auru

Mantre za buđenje čakri: kako instinkti utiču na naše energetske centre

Kako to uraditi - isprobajte ovaj jednostavan ritual koji će vam oduzeti samo par minuta, a i odličan je tretman opuštanja pre spavanja:

1. Udahnite pet puta duboko kroz nos i kroz usta, a zatim zatvorite oči.

2. Zamislite da vas prelepo svetlo vaše omiljene boje okružuje u svim pravcima i na svim stranama vašeg tela. Kada vizualizujeteovaj mehur svetlosti, zamislite kako se ona kreće vašim telom. Počnite od glave (krunske čakre) i osetite kako osvetljava sve vaše ćelije, tkiva i organe vašeg bića sve do nogu.

3. Vizuelizujte kako vas ova svetlost čisti od energija drugih ljudi, mesta i situacija. Vizuelizujte kako iz vašeg tela izlaze i napuštaju vas sva negativna osećanja i stvari zbog kojih ste se tokom dana osećali stresno, uznemireno, tužno, nemoćno ili besno.

4. OPerite um i telo ovom predivnom svetlošću koja vas okružuje i uklanja tešku energiju iz vašeg tela, uma i duha.

5. Dok osećate kako se vaša energija menja, zamislite kako vaše telo ispunjava bela svetlost. Osetite kako se ova energija spušta od vaše glave do nožnih prstiju. Vizualizujte poslednji talas svetlosti koji jača vaše energetskopolje.

Polako otvorite oči i zahvalite se na svim lekcijama i lepim stvarima koje ste doživeli u ovom danu, a onda uronite u more snova i odmorite se za novi predivni dan.

Izvor: Lovesensa