Kristali, dragulji, poludrago kamenje i skupoceni prirodni materijali oduvek su razbuđivali maštu. Njihova boja, sposobnost da uhvate svetlost, njihova dragocenost pokrenula je priče i legende koje su opisivale tajnovitu moć kojom zrače. Njihova divlja lepota sazreva duboko skrivena u stenama, zakopana u kamenu ili morskim dubinama. Treba dobro da se potrudimo da otkrijemo poklone same Zemlje.

Neobično pretvaranje obične stene u intenzivnu boju, u blistav proziran kristal neporecive lepote simbolizovala je u duhovnom smislu mogućnost promene neugledne, obične stvari u savršenstvo. Dragulji su se brusili kako bi se istakla njihova lepota, baš kao što i ljudska duša treba da se brusi duhovnim tehnikama kako bi zasjala u svojoj čistoj lepoti. Zato su i postali željeni ukras, simboli duha koji može dosegnuti savršenstvo.

Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i sa našim energetskim središtima - čakrama. Svetlost se prelama kroz njihovu prozirnu strukturu u spektru specifičnih boja koja deluje poput prizme, koncentriše i fokusira svetlost u naše telo. Pravilno odabrani, pomažu uravnoteženju našeg energetskog polja.

Horoskopski znak otkriva: koji nakit vam donosi uspeh u poslu i sreću u ljubavi...

Tako lakše postižemo pozitivne rezultate u svakom aspektu života: osećaj svrhe i snage, sigurnosti, bogatstva, zdravlja i lakoće življenja. Ipak nisu pokazivali moć u svačijim rukama. Samo su u pravim rukama mogli da zasijaju sjajem koji je otkrivao njihova skrivena svojstva i delovao na čudotvoran način.

Zanimljiva je to misao jer, ako smo u prilici da odaberemo za sebe neki od tih dragocenih kamenčića, nije loše znati koji bi od njih mogao da zasija baš u našim rukama. Uglavnom ih biramo nesvesno, prema boji i vibraciji koje odgovaraju našem trenutnom emocio­nalnom i mentalnom stanju.

Svaka astrološka planeta ima svoju vibraciju, a svaka planeta znak kojim vlada! To nam omogućava da odaberemo kamen čija će energetska vibracija odgovarati vibraciji našeg bića. Proverite šta odgovara vašem znaku i podznaku. Mada to nije jedini kriterijum odabira. Ako želite da naglasite određene osobine u svom životu, možda nije loše da odaberete odgovarajući privezak, ogrlicu ili prsten kako biste pojačali željene vibracije i pospešili ostvarenje svojih želja. Ukras ili nešto više od toga? Isprobajte sami!

Na kom prstu nosite prsten?

Palac je Marsov prst. Neobičan izbor za nošenje prstena kojim izražavate hrabrost, prodornost, ambiciju i sposobnost da se izborite za svoje želje.

Kažiprst je Jupiterov prst. Ako vam odgovora da nosite prsten na kažiprstu, nesvesno izražavate otvoren i znatiželjan duh koji će vas bez straha povesti u životne avanture.

Srednji prst je Saturnov i odražava pouzdanu i ambicio­znu narav. Ako ga opteretite s nekoliko prstena, zapitajte se da li ste možda skloni preuzimanju previše obaveza i odgovornosti. To bi moglo da zakoči vašu spontanost i kreativni duh.

Domali prst je Sunčev prst na kojem se najčešće nosi prsten, posebno venčani. Ako je ukrašen prstenom odražava spremnost da prihvatite pravila. Simbol je prirodnog izražavanja autoriteta i samopouzdanja.

Mali prst je Merkurov, a prstenom ga ukrašavaju komunikativne, vesele i spontane osobe.