Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Energetska psihologija: vežba tapkanja tačke na meridijanu tankog creva

Kada postignemo balans u toku 12. meridijana, postižemo intergraciju, celovitost i sposobnost da svi delovi nas rade zajedno za ostvarenje našeg sna.

  Izvor: Foto: Profimedia

Dvanaesti meridijan predstavlja meridijan celovitosti koji u sebi ima sve ostale meridijane. U njemu su sadržana sva naša psihološka uverenja koja nas vode ka postignućima ili nam onemogućavaju da ih postignemo. U njemu se nalaze i sve naše suprotnosti u vidu obrnutog energetskog potencijala. To je simbolika 12. kuće i znaka Riba koje plivaju u suprotnom smeru. Često svesno želimo jedno, ali smo podsvesno uvereni da je sve suprotno od toga. Ove psihološke obrnutosti ili samosabotaže se rešavamo preko 12. meridijana.

Stoga od 12. meridijana treba početi svaku vrstu meridijanskog rada i rada na sebi da bi neutralisali kontradiktornosti. To je kao da tražimo da se sve ćelije unutar nas dogovore da idu u jednom smeru.

Energetska psihologija: vežba tapkanja tačke na meridijanu pluća...

Disbalans u 12. meridijanu manifestuje se kao konfuzija tokom sortiranja ideja i postavljanja prioriteta, kao zaboravnost, nesigurnost i nejasan misaoni proces. Kada je u balansu, ovaj meridijan nas napaja duhovnom energijom i podržava nas da tražimo odnose koji su podrška našem fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom zdravlju. Tako otvaramo više spiritualne kanale.

Vežba tapkanja tačke na meridijanu tankog creva - KC (karate point):

Ovo je tačka na meridijanu tankog creva koja se nalazi na centralnom delu mekanog dela ruke, između baze malog prsta i pregiba na ručnom zglobu. To je deo ruke koji se koristi u karate udarcima. Najbolje je ovu tačku tapkati kažiprstom i srednjim prstom dominantne ruke ili pak možemo koristiti obe ruke. Stimulisanje ove tačke (tapkanjem 35 puta) pre bilo koje radnje omogućava nam da uklonimo eventualne kontradiktornosti (samosabotaže) i da idemo svim snagama u željenom smeru.

Dakle, pre nego što krenemo da radimo bilo koju vežbu na meridijanima, prvo treba da uklonimo PR (psychological reversal - psihološka obrnutost).

Zašto je važno da rasteretite vagus: jednostavna vežba za nerv koji nas opušta i obnavlja...

Zašto neke osobe privlače suprotno od onoga što žele da njihov život bude? Često je jedini razlog - psihološka obrnutost. Ova energija i polaritet su označeni kao obrnuti, jer teku u pogrešnom smeru i izazivaju obrnute efekte od onog što svesno želimo ili pokušavamo da ostvarimo i koji nisu u našem najboljem interesu. Kada postignemo balans u toku 12. meridijana, postižemo intergraciju, celovitost i sposobnost da svi delovi nas rade zajedno za ostvarenje našeg sna. Dvanaesta kuća je kuća snova, gde ulazimo u nesvesno da bismo se odmorili. Kada je taj psihološki deo protpuno protočan, mi počinjemo da se sećamo svog sna, a zatim i da ga živimo u budnom stanju.

energetska_psihologija_vezba_tapkanja_tacke_na_meridijanu_tankog_creva_1
Izvor: Foto: Profimedia

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj