Boja: Smeđa, ružičasta, plava, crvena.

Izgled: Na pruge, blago sjajan, često mali i kotrljan.

Učestalost: Lako dostupan.

Izvor:Meksiko, SAD, Indija, Australija, Južna Afrika.

Osobine: Tigrovo oko kombinuje zemaljsku energiju sa energijama sunca, čime stvara stanje visoke vibracije, koje je ipak uzemljeno, i vuče duhovne energije ka zemlji. Kada se stavi na treće oko, pojačava nadčulne sposobnosti ljudi i balansira donje čakre stimulišući uspon kundalini energije.

Tigrovo oko je kamen koji štiti i koji je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pokazuje ispravnu upotrebu moći i ističe integritet. Pomaže pri ostvarenju ciljeva, prepoznajući unutrašnje potencijale i podstičući jasnoću namere. Kada se stavi na pupčanu čakru, tigrovo oko je odlično za ljude koji su raskoraku i nisu posvećeni. Prizemljuje i olakšava manifestaciju volje. Tigrovo oko usidrava promenu u fizičko telo.

Isceliteljski kamen tulit: leči iscrpljeno telo i dušu...

Ovaj kamen je koristan za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Pravi razliku između željnog razmišljanja o nečemu što želite i onoga sto vam je stvarno potrebno.

Mentalno, tigrovo oko integriše hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje. Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompletnu celinu. Koristan je za razrešavanje dilema i unutrašnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Tigrovo oko je naročito korisno za lečenje mentalnih problema i poremećaja ličnosti.

Psihološki, tigrovo oko leči probleme samopotcenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Pomaže kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinaca, kao i mana koje treba prevazići. Podržava zavisnu ličnost u unošenju promena.

Emotivno, tigrovo oko uravnotežava jin i jang energiju i puni emotivno telo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženje.

Lečenje: Tigrovo oko leči oko i popravlja noćni vid, leči grlo i reproduktivne organe i proširuje suženja. Koristan je kod zarastanja slomljenih kostiju.

Reiki kamen zeolit: čarobni kristal koji uklanja toksine iz tela i zemlje...

Položaj: Nositi na desnoj ruci ili kao privezak tokom kratkih vremenskih perioda. Položaj na telu kako to odgovara za lečenje. Staviti na pupčanu čakru radi spiritualnog uzemljenja.

Određene boje: Pored opstih svojstava, određene boje tigrovog oka imaju dodatna svojstva.

Plavo tigrovo oko je umirujući kamen, koji otpušta stres. Pomaže preterano anksioznima, eksplozivnima i fobičnima. U lečenju, plavo tigrovo oko usporava metabolizam, smiruje previše aktivan seksualni nagon i razgradjuje seksualne frustracije.

Zlatno tigrovo oko podstiče obraćanje pažnje na detalje i upozorava na popustljivost. Podržava delovanje iz razuma, radije nego iz emocije. Zlatno tigrovo oko je odličan pratilac na testovima i važnim sastancima.

Crveno tigrovo oko je kamen koji stimuliše, doprinosi prevazilaženju letargije i pruža motivaciju. U lečenju ubrzava spor metabolizam i podstiče pasivan seksualni nagon.

Izvor: Enciklopedija kristala